Güncel Manşetler

“Çocuklarımız kitaba ulaşsın istiyoruz”

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit’te yer alan Evliya Çelebi Kız İmam Hatip Ortaokulu, Muammer Dereli Fen Lisesi ve Kuruçeşme İmam Hatip Ortaokulu’nu..

“Çocuklarımız kitaba ulaşsın istiyoruz”

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit’te yer alan Evliya Çelebi Kız İmam Hatip Ortaokulu, Muammer Dereli Fen Lisesi ve Kuruçeşme İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret etti. Okul Müdürleri Muhammet Kocakaya, Hamza Kararoğlu ile Saffet Yılmaz’ın hazır bulunduğu birlikteliklerde, öğretmen ve öğrencilerle yakından ilgilenen Karaosmanoğlu, “Çocuklarımız daha fazla kitaba ulaşsın istiyoruz ve bunun için yardımcı olmaya hazırız. Fiziki imkâna sahip yüz okulumuza Fen Laboratuvarı yapacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerimizin eğitimine destek veriyor ve her zaman yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

“HAYATI İYİ ÖĞRENMENİZİ SİZLERDEN İSTİYORUM”

Günün ilk ziyaretini Evliya Çelebi Kız İmam Hatip Ortaokulu’na yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  kendisinin de İmam Hatip Okulunda eğitim aldığını söyleyerek, “Okullarımızda ki yetenekleri çıkarmak önceliğimiz olmalıdır. Unutmayalım ki yarının büyükleri gençlerdir. Bu güzel ülkemizi sizler yöneteceksiniz. Hayatı iyi öğrenmenizi de sizlerden istiyorum” ifadelerini sarf etti.

“ÖĞRENCİLERİN GÜVENLİ ULAŞIMI İÇİN ÖNLEM ALIYORUZ”

Günün ikinci ziyaretini de Muammer Dereli Fen Lisesi’ne yapan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini ve eğitim konulu projeler üzerine öğretmenlerden gelen soruları da cevapladı. Öğretmenlerin özellikle sorduğu tramvay hattının uzatılması hakkında bilgi veren Karaosmanoğlu, öğrencilerin güvenli ulaşımı için önlem aldıklarını da söyledi. Bunun yanı sıra ulaşımda aktarma sisteminin de başladığını belirten Karaosmanoğlu, “Bir kentte ulaşım ne kadar güzel ve kaliteli olursa o kent daha sağlıklı olur. Bunun için büyük çaba sarf ediyor ve planlamamızı buna göre yapıyoruz” şeklinde konuştu. Karaosmanoğlu, ziyaret sonrası okul çıkışında ki velilerle de sohbet etmeyi ihmal etmedi.

“EĞİTİMSİZ KALAN KENTLERİN KALKINMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, günün son ziyaretini Kuruçeşme İmam Hatip Ortaokulu’na gerçekleştirdi. Okul çevresini inceleyen ve çocukların daha kaliteli hizmet alması için çalıştıklarını bir kez daha vurgulayan Karaosmanoğlu, “Fırsat buldukça okullarımızı ziyaret ediyorum. Fiziki ihtiyaçları veya altyapı da eksiklileri oluyor. Öğretmen arkadaşlarımızla sohbet ediyor ve onlarla birlikte motive oluyoruz. Bu evlatlarımız bizim çocuklarımız. Büyükşehir Belediyesi eğitime önem veriyoruz. Eğitimsiz kalan kentlerin ve ülkelerin kalkınması mümkün değildir. Onun için eğitime 7’den 70’e eğitimin her noktasına dokunmaya çalışıyoruz. Biz çocuklarımızı seviyoruz, onlarda bizi seviyorlar. Çocuklarımız bizim gözümüzün bebeğidir. Onların güzel yetişmesi bizim en büyük mutluluğumuzdur” diyerek sözlerini tamamladı. ​

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL