Güncel Manşetler

‘’Çocuklarımız ülkemizin geleceğidir’’

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele ilçesinde yer alan Yuvacık İlkokulu ve Ortaokulu, Kullar İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret etti. Yoğun programlarından ve saha..

‘’Çocuklarımız ülkemizin geleceğidir’’

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele ilçesinde yer alan Yuvacık İlkokulu ve Ortaokulu, Kullar İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret etti. Yoğun programlarından ve saha incelemelerinden fırsat buldukça eğitim kurumlarını ziyaret eden Karaosmanoğlu, öğrencilerle buluşmayı ve onlara yakından ilgilenmeyi de ihmal etmiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim-öğretim alanında Kocaeli’ye büyük katkılar ve destekler verdiğini ifade eden Karaosmanoğlu, “Ülkemiz geleceği olan çocuklarımızı ve gençlerimizi eğitim alanında da destekliyoruz. Üzerimize düşen sorumluluğu biliyor ve bunun gereğini yapıyoruz” dedi.

“ÖĞRETMENLERİMİZ BİLMELİDİRLER Kİ ASLA YALNIZ DEĞİLLERDİR”

Güne ilk olarak Yuvacık İlkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaret ederek başlayan Karaosmanoğlu, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Çocuklara yakın ilgi gösteren ve onlarla sohbet eden Karaosmanoğlu, okulun öğretmenleriyle de bir araya geldi. Öğretmenlerle olan sohbetinde öğrencilerin rol model olarak okullarda kendilerini örnek almasını isteyen Karaosmanoğlu, “Çağın gereklerine ayak uydurmuş, araştıran ve sorgulayan bir neslin yetişmesini istiyorsak bunun için hep birlikte çalışmalıyız. Unutmamalıyız ki büyük Türkiye hedefi öğretmenlerimizin yetiştireceği bilgili ve donanımlı yavrularımızla olacaktır. Bu bilinçle görev yapılması gerekmektedir. Büyükşehir olarak Milli Eğitim camiamızın ve özellikle öğretmenlerimizin yanındayız. İdareci kadrolar başta olmak üzere tüm öğretmenlerimiz bilmelidirler ki asla yalnız değillerdir” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZ, ÖĞRETMENLERİMİZİN ELLERİNDE YÜKSELECEKTİR”

Günün ikinci ziyaretini de Kullar İmam Hatip Ortaokulu’na yapan Karaosmanoğlu, burada da öğrencilerin derslerine konuk oldu ve öğretmenlerle buluştu. Bir öğretmenin yeri geldiğinde anne, baba ve iyi bir örnek olması gereğini bir kez daha vurgulayan Karaosmanoğlu, “Hayata dair yeni fikirler ve ufukların öğrencilerimizin zihninde oluşmasında öğretmenlerimizin katkısı büyüktür. Bu nedenle sizlerin görevi kutsaldır. Öğretmenlik ülkemizin geleceğe güvenle bakabilmesi, yeni yetişen çocuklarımızın Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasında söz sahibi olmaları sizin sayenizde olacaktır. Çabalarınız ve eğitim öğretimde ki dertlenmeniz ülkemiz açısından çok önemlidir. Sizlerden daha çok çalışmanızı ve öğrencilerimizi yetiştirmede daha çok özveri yapmanızın önemini ifade etmek istiyorum. Unutmayalım ki ülkemiz öğretmenlerimizin ellerinde yükselecektir” ifadelerini sarf etti.

“KOCAELİ’NİN HER NOKTASINA YAYMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Kullar İmam Hatip Ortaokulu ziyaretinde voleybol ve basketbol oynayan öğrencileri de izleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çocuklar ve gençler için uygulamaya soktukları Bilgi Evleri ile Akademi Liselerinin tüm kente yayıldığını belirterek, “Önemli bir hizmet veren bu projelerimiz Kocaeli’nin her noktasına yaymak için çalışıyoruz. Binlerce çocuğumuz buralarda eğitim görüyor ve gelişim kaydediyorlar” açıklamasını yaptı. Çocukların ve gençlerin vakitlerinin dolu dolu geçmesinin de önemli olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, “Bu konuda aileler başta olmak üzere yerel yönetimlerde bizlere, spor kulüplerimize ve eğitim camiamıza görevler düşmektedir” diyerek sözlerini tamamladı. Karaosmanoğlu daha sonra öğrencilerle ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirerek ziyaretlerini tamamladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL