Çocukların Yaşadığı Heyecan Görülmeye Değerdi

İzmit Belediyesi otizmin farkında, çocukların yanında  İzmit Belediyesi ve Kocaeli Otistik Çocuklar Derneği’nin 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında gerçekleştirdiği programla birlikte otizmli çocuklar gün boyunca eğlenerek mutluluk saçtı.  İzmit..

Çocukların Yaşadığı Heyecan Görülmeye Değerdi

İzmit Belediyesi otizmin farkında, çocukların yanında

 İzmit Belediyesi ve Kocaeli Otistik Çocuklar Derneği’nin 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında gerçekleştirdiği programla birlikte otizmli çocuklar gün boyunca eğlenerek mutluluk saçtı. 

İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Kocaeli Otistik Çocuklar Derneği’nin (KOÇ-DER) 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında gerçekleştirdiği gün boyu süren programda renkli görüntüler oluştu.  KOÇ-DER’de gerçekleşen ve çocukların doyasıya eğlendiği programa İzmit Belediyesi Koordinatörü Ozan Aksu, Basın Danışmanı Cem Şakoğlu, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci, İzmit Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı İlkin Kılıçaslan, KOÇ-DER Başkanı Nejdet Gümüş ve derneğin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 Çocukların Yaşadığı Heyecan Görülmeye Değerdi 

Dernek binasında gerçekleştirilen etkinlik otizmli çocuklar ilk olarak boyama sanatıyla renkler dünyasında büyük bir heyecan içerisinde girdi. Ardından şarkılar ve müzikler eşliğinde eğlenen çocuklar günün anlam ve önemine dair hazırlanan yaş pastayı hep birlikte keserek yaşadıkları heyecana heyecan kattı. Gün boyu etkinliklerle devam eden programda son olarak ritim etkinliği ile davulların sesi otizm farkındalık günü için yankılandı.

OTİZM GÜNÜ KUTLAMA DEĞİL FARKINDALIKTIR

 Programda duygu ve düşüncelerini ifade eden KOÇ-DER Başkanı Nejdet Gümüş, “2 Nisan Otizm Farkındalık Günü aslında bir kutlama değil daha çok farkındalık günüdür. Ailelerin sorunlarına çözüm bulunması gereken bir gündür. Bizim çocuklarımızın en çok istediği şey İzmit Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz böyle etkinliklerdir. Sosyalleşme açısında bu çok önemli” ifadelerinde bulundu. 

FARKINDALIK KAZANDIRMAK 

Ardından konuşan İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci, “İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü olarak çocuklarımızla çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Otizme farkındalık kazandırmak amacıyla etkinliklerimiz gün boyunca devam etti” ifadelerinde bulundu.

 BAŞKAN HÜRRİYET HEP DESTEK OLDU 

Son olarak konuşan İzmit Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı İlkin Kılıçaslan ise, “KOÇ-DER ile çocuklarımız için güzel bir etkinliğe imza atıyoruz. İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’e çok teşekkür ediyoruz. O her zaman için milletvekilliği döneminden beri olmak üzere otizmin farkında olup hep onlara destek oldu. Son olarak bir mesaj vermem gerekirse bu çocuklarımıza el verin hayat bulsunlar, el verin hayata tutunsunlar” ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL