Güncel Manşetler Politika

Çok çalışmamız ve tedbirli olmamız gereken bir dönemden geçiyoruz.

Yazarlık Atölyesi Sertifika Dağıtım Töreni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi. Yazarlık Atölyesinde 6 hafta verilen eğitim neticesinde bilgi ve birikimlerini kağıda dökerek ilk 3’e giren kursiyerler Hacer Ahoğlu..

Çok çalışmamız ve tedbirli olmamız gereken bir dönemden geçiyoruz.
Yazarlık Atölyesi Sertifika Dağıtım Töreni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Yazarlık Atölyesinde 6 hafta verilen eğitim neticesinde bilgi ve birikimlerini kağıda dökerek ilk 3’e giren kursiyerler Hacer Ahoğlu Yakuti, Elif Zeynep Yıldırım ve Cihan Gündüz yazılarını katılımcılarla paylaştılar.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ; “Değerli katılımcılar, son bin yıldır parçası ve temsilcisi olduğumuz Anadolu medeniyeti esas itibariyle bir kılıç ve aynı zamanda bir kale medeniyetidir. Biz bu topraklarda sadece kılıç sallamadık, savaş yapmadık, biz bu topraklarda mesneviyi, Süleymaniye’yi, Selimiye’yi yazdık. Yani bu topraklarda kılıç ne kadar önemli olduysa kalem ve kelam da en az o kadar önemli olmuştur. Kalem ve kelam savaşı hem bizim medeniyetimizin geçmişten getirdiğimiz önemli bir parçasıdır, hem de şuan da yetişmiş elemana çokça ihtiyaç duyduğumuz ciddi potansiyeli olan sahadır. Düşünceleriniz dünyanın en doğru düşünceleri olsa dahi, siz dünyanın en dürüst, en düzgün insanı olsanız dahi eğer kendinizi doğru şekilde ifade edemezseniz içinizdeki potansiyelin bir anlamı yok. Çünkü o içeride kalmıştır ve kimsenin ondan haberi olmamıştır. Bu millet yazarların, şairlerin, sanatçıların, düşünen ve üreten insanların ifadelerinin güçlü olduğu dönemlerde yükselmiştir. Baki’nin, Mimar Sinan’ın Kanuni’ye denk gelmesi tesadüf değildir. Birisi söyleyecek sözü kalemle, diğeri çeşmeyle, bir camiyle olmuştur.  Burada eğitim alan kardeşlerimiz yazı ve söz üzerine önemli dersler aldı ama lütfen şunu aklınızdan çıkarmayın; ‘Bu işin başarısı sadece süslü ve hatasız cümleler kurmak değil, nasıl söylediğinizle beraber ne söylediğiniz de önemlidir.’ Sadece güzel söz dizmekten değil, yazdıklarının içeriğinin de sorumlusudur. Bu millet silahtan daha fazla kalemle saldırıya uğramış bir millettir.
“MİLLET HAKTAN, DOĞRUDAN, SAMİMİYETTEN ANLAR”
Bizi çerçeveleyen bir inancımız var. Biz herkes gibi hareket edemeyiz. Saygının, ahlakın, hakkın bilincinde olan bir milletiz. Bizim böyle bir inancımız var. Gebze Belediyesinin ortaya koyduğu bu etkinlik yaptığımız birçok şeyden daha önemlidir. Tarih bilmeli, sosyolojiyi iyi anlamalısınız. En önemlisi millete bir şey anlatmak istiyorsunuz önce milleti tanımalısınız. Millet haktan, doğrudan, samimiyetten anlar. Bu milleti anlamak için milletin içinde olmak gerekmektedir.
“ÇOK ÇALIŞMAMIZ VE TEDBİRLİ OLMAMIZ GEREKEN BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”
Bir metnin en önemli unsuru okuyucuya bir şeyler kazandırmasıdır. Bizler bu ülkenin insanları olarak ihtisaslaşmanın bizim en önemli önceliklerimizden birisi olması gerekmektedir. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bunu yapmaya çalışıyoruz. Geleceğe bırakacağımız miras açısından buna ihtiyacımız var.  Metin yazarlığını bugün görmedik, Orhun kitabelerinden buyana biliyoruz. İyi bir yazar tiyatro seyretmeli ve haksızlığa isyan edebilmeli. İyi bir yazar yaratılmışların en şereflisinin insan olduğunu aklından çıkarmamalı ve cesur olmalıdır. Bazen konuşmaya ve düşünmeye fırsat bulamadığımız günlerin içerisinden geçiyoruz. Çok çalışmamız ve tedbirli olmamız gereken bir dönemden geçiyoruz.  Yazarlık atölyesi belki de en çok ihtiyaç duyduğumuz etkinliklerin başında geliyor. Metin yazarlığı kadar zor bir iş yoktur. Onun için burada çok kutlu ve çok anlamlı bir işlevsellik ortaya konmuş. Bu nedenle bu işe emek veren herkese teşekkür ediyorum. Anadolu büyük bir zenginliktir. Bu zenginlik bugünkü toplumumuz ve gelecek nesillerle buluşmalıdır. Bunu sizler sağlayacaksınız. Kaleminiz haktan ayrılmasın. ” diyen Bakan,  Yazarlık Atölyesine katlan kursiyerlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yazarlık Atölyesinde eğitim alan kursiyerleri tebrik ederek, sertifikalarını verdi ve onlarla günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL