Dünya Genel Güncel Manşetler

“Çok ciddi bulgular var”

Alman Dışişleri, Türkiye’deki Alman temsilciliklerinekarşı terör saldırıları hazırlığı içinde olunduğuna ilişkin Alman güvenlik birimlerine çok somut ve ciddiye alınacak işaretlerin geldiğini söyledi. Steinmeier, bugün yaptığı açıklamada, Ankara’daki Büyükelçiliğin, İstanbul’daki Başkonsolosluğun..

“Çok ciddi bulgular var”

almanya-disisleriAlman Dışişleri, Türkiye’deki Alman temsilciliklerinekarşı terör saldırıları hazırlığı içinde olunduğuna ilişkin Alman güvenlik birimlerine çok somut ve ciddiye alınacak işaretlerin geldiğini söyledi.

Steinmeier, bugün yaptığı açıklamada, Ankara’daki Büyükelçiliğin, İstanbul’daki Başkonsolosluğun ve iki kentte bulunan Alman okullarının bugün kapalı kalmasına karar verildiğini söyledi.

Alman Bakan, “Türkiye’deki temsilciliklerimize karşı terör saldırıları hazırlığı içinde olunduğuna ilişkin

dün akşam güvenlik birimlerimize çok somut ve ciddiye alınacak ipuçları geldi” dedi.Alman vatandaşları ve okullarda öğrenim gören insanların korunması için kurumların kapalı kalmasının gerekli olduğunu ifade eden Steinmeier,söz konusu kurumlarda güvenliğin artırılacağını kaydetti.

Türk polisine desteğinden dolayı teşekkür eden Steinmeier, Alman vatandaşlarından bakanlığın seyahat uyarılarını takip etmelerini istedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL