Cumhurbaşkanı Erdoğan Seydialireis’e ilk kaynağı yaptı

Yeni Tip İlk Denizaltı Pirireisin Havuza Çekme ve 5. Gemi Seydialireisin İlk Kaynak Töreni  Gerçekleştirildi. Sahip olduğu yakıt pili teknolojisi sayesinde havadan bağımsız tahrik kabiliyetine sahip, gizlilik içinde uzun süre..

Cumhurbaşkanı Erdoğan Seydialireis’e ilk kaynağı yaptı

Yeni Tip İlk Denizaltı Pirireisin Havuza Çekme ve 5. Gemi Seydialireisin İlk Kaynak Töreni  Gerçekleştirildi.

Sahip olduğu yakıt pili teknolojisi sayesinde havadan bağımsız tahrik kabiliyetine sahip, gizlilik içinde uzun süre harekat icra edebilme yeteneği, yüksek süratli gelişmiş torpidoları, satıh hedeflerine atılabilen güdümlü mermi kabiliyetiyle donanmanın gücüne güç katacak Yeni Tip Denizaltı Projesinin ilk denizaltısı Pirireisin Havuza Çekme ve 5. Gemisi Seydialireisin İlk Kaynak Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Törene; Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Arsever,  Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere,  Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Vali Hüseyin Aksoy, Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, Emine Zeybek, Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Sami Çakır ve Cemil Yaman,  Deniz Eğitim Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Gölcük Tersanesi Komutanı Aydın Eker, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İlçe Kaymakamları, il Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Aslan ve  İlçe Belediye Başkanları katıldı.
İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Gölcük Tersanesi Komutanı Aydın Eker’ın konuşmasının ardından Denizaltı İnşaasının tanıtım videosu gösterimi gerçekleştirildi. Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmalarında; “ Bugün burada ülkemizin önemli savunma sanayi projelerinden biri olan yeni tip denizaltılarımızdan birinin havuza çekilmesi diğerinin de ilk kaynak töreni vesilesiyle bir aradayız. Havuza çekilecek Pirireis Denizaltımızın inşası yaklaşık 4 yıl önce başladı. İnşallah 2022 yılında Pirireis Denizaltımız hizmete girmiş olacak. Pirireisin ardından, Hızırreis, Muratreis ve Aydınreis Denizaltılarımızın ilk kaynak törenleri yapılmış ve inşa sürecine geçilmiştir. Bugün yeni denizaltı projemizin 5. si olan Seydialireisin ilk kaynak törenini de gerçekleştiriyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl bitmeden serinin son gemisi olan Selmanreisin inşasına da başlamış olacağız. 2022 yılından itibaren her yıl bir denizaltımız hizmete girecektir. Böylece 2027 yılında 6 denizaltımızın tamamı da Deniz Kuvvetlerimizin emrinde hizmet vermeye başlayacaktır. Denizaltılarımızın şimdiden ülkemize, milletimize, ordumuza, denizcilerimize hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum. Projenin ilk adımının atıldığı ilk günden şimdiye kadar yürütülen çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hedefimiz bu süreçte elde ettiğimiz tecrübe ve birikimle milli denizaltı projemizi süratle hayata geçirmektir. Milli Denizaltılarımızın ilk kaynak, denize indirme ve hizmete girme törenlerinde inşallah yine birlikte olacağız.
Yeni Tip Denizaltı Projesinin ilk denizaltısı Pirireisin Havuza Çekme ve 5. Gemisi Seydialireisin İlk Kaynak Töreni hayırlı uğurlu olsun” diyen  Cumhurbaşkanı çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve protokol üyeleri Yeni Tip Denizaltı Projesinin 5. Gemisi olan Seydialireis’e ilk kaynağı yaptılar ve ardından Yeni Tip Denizaltı Projesinin 1. Gemisi Pirireis’in Havuza Çekilme töreni gerçekleştirildi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL