“Cumhuriyet, 97 yıldır hiç sönmeyen bir meşale”

TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’dan  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı   Büyük önder Atatürk, “Türk Milleti’nin karakterine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir” diyerek Cumhuriyet’i ilan etmiş ve Cumhuriyet, 97..

“Cumhuriyet, 97 yıldır hiç sönmeyen bir meşale”

TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’dan  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

 

Büyük önder Atatürk, “Türk Milleti’nin karakterine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir” diyerek Cumhuriyet’i ilan etmiş ve Cumhuriyet, 97 yıldır hiç sönmeyen bir meşale gibi ülkemizi aydınlatmaya devam etmektedir.

Özgürlük ve bağımsızlığı karakteri kabul eden Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyetimizin temelinde, mevcut anayasamızda da vurgulanan “Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti” anlayışı vardır.

29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin koruyucusu ise Ulu Önder Atatürk’ün hiçbir ayrıma, ötekileştirmeye tabi tutulmaksızın yetiştirilmesini istediği fikri, vicdanı ve irfanı hür gençlerimizdir.

Tüm yurttaşlarının hiçbir ayrıma, ötekileştirmeye tabi tutulmaksızın yaşamasını, fikri, vicdanı, irfanı hür nesiller yetiştirilmesini ve tüm komşularıyla iyi ilişkiler içinde, çağdaş dünyanın saygın üyeliğini amaçlayan Cumhuriyetimizin, ilelebet payidar kalacağına duyduğumuz inanç, yaşadığımız sorunlardan kurtulmamız açısından yol göstericidir.

Bu duygu ve inançla 97. yaşını kutladığımız Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Terörle mücadele de şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı iletiyorum. Cumhuriyeti ve kazanımlarını korumaya kararlı vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL