Cunhurbaşkanı yeni tedbirleri açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 31 şehre araç giriş-çıkışlarının yasaklandığını ifade eden Erdoğan, 20 yaş altındakilere de soka çıkma yasağı getirildiğini söyledi. İl Pandemi ve..

Cunhurbaşkanı yeni tedbirleri açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

31 şehre araç giriş-çıkışlarının yasaklandığını ifade eden Erdoğan, 20 yaş altındakilere de soka çıkma yasağı getirildiğini söyledi.

İl Pandemi ve il hıfzıssıhha kurumları kendi ihtiyaçlarına göre, kendileri bu tedbirleri geliştirecektir. 30 büyükşehir ile Zonguldak’taki araç giriş çıkışlarını 15 gün boyunca yasakladık.

Bu şehirlerimize gıda temizlik gibi zorunlu ihtiyaç, lojistik araçlar dışında giriş çıkış yapılamayacaktır.

Sokağa çıkma kısıtlamasını da 20 yaş altına çektik. 1 Ocak 2000 doğumlulardan sonrası da bu geceden itibaren sokağa çıkamayacaktır.

Dışarı çıkmak zorunda olan vatandaşlarımız için de yeni bir uygulama başlatıyoruz. Pazar yerleri ve marketler gibi, insanların toplu bulunduğu alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır.

Sokaklar dahil tüm kamuya açık mekanlarda asla bir arada bulunulmayacak, sosyal mesafeye en az 3 adım olarak riayet edilecektir. İkazlara uymayanlara gereken idari ve adli cezalar tereddütsüz şekilde uygulanacaktır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL