Genel Güncel Manşetler

Darıca Kaymakamı Karaman,Darıca Göçmen Sağlığı Merkezi’ni Ziyaret Etti.

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (ASAM-SGDD) ile yönetilen, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) aracılığıyla Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti..

Darıca Kaymakamı Karaman,Darıca Göçmen Sağlığı Merkezi’ni Ziyaret Etti.

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (ASAM-SGDD) ile yönetilen, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) aracılığıyla Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen,  ‘Darıca Göçmen Sağlığı Merkezi (GSM) ve  Kadın Sağlığı Danışma Merkezi (KSDM) Darıca Kaymakamı Ömer Karaman tarafından ziyaret edildi.

Tüm ilçe müdürleriyle birlikte merkezi ziyaret eden Karaman, merkezde görev yapan uzmanlardan bilgi aldı. Merkezde, geçici koruma altındaki Suriyeli vatandaşlara yönelik 1. Basamak sağlık hizmeti sunan GSM’ye ek olarak  UNFPA önderliğinde bir psikolog bir sosyal çalışmacı ve bir sağlık eğitmeni ile Kadın Sağlığı Hizmetleri sunmaktadır.

Karaman;  Kadınların ve çocukların göçmen nüfusunun büyük bir çoğunluğunu oluşturduğuna vurgu yaparak  ilçede açılacak bu merkezin büyük bir ihtiyacı gidereceğine inandığını belirtti.  Darıca Kaymakamlığı  olarak her türlü konuda merkeze destek olmak ve ortaklı geliştirmek için komisyon kurduklarını, başta ilçe sağlık müdürlüğü ve halk eğitim müdürlüğü olmak üzere ilgili tüm müdürlüklerin destekleriyle ve işbirliğiyle  ihtiyaçlara yönelik eğitimlerin gerçekleştirileceğini ve bu konunun  özellikle takipçisi olacağını vurguladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL