Darıca Sahil Parkı 1. Etabının tanıtımı yapıldı

2018 yılında yapılan anlaşma ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devredilen 930 dönümlük Darıca Askeri Alanın sahil bölgesi, 15 Temmuz 2019 Pazartesi günü gerçekleştirilen tanıtım programıyla vatandaşların kullanımına açıldı. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin..

Darıca Sahil Parkı 1. Etabının tanıtımı yapıldı

2018 yılında yapılan anlaşma ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devredilen 930 dönümlük Darıca Askeri Alanın sahil bölgesi, 15 Temmuz 2019 Pazartesi günü gerçekleştirilen tanıtım programıyla vatandaşların kullanımına açıldı.

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin hummalı çalışmaları sonucunda tamamlanan sahil, yeşil alanlar, sosyal tesisler, kafeler ve diğer kentsel donatılar ile bölgenin cazibe merkezi olmaya şimdiden aday. Kocaeli’nde yaşayan vatandaşlara bir müjde de veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın Darıca sahiliyle Eskihisar sahilini birleştireceklerini ifade etti.

YOĞUN KATILIM

Yoğun katılımın gerçekleştiği Darıca Sahil Parkı 1. etap tanıtım programına Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ilçe belediye ve parti ilçe başkanları, eski dönem belediye başkanları, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, protokol ve vatandaşlar katıldı.

“BU PARKIMIZI AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN HATIRASINA AÇIYORUZ”

Tanıtım programında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın aziz şehitlerimizin hatırası için Darıca Sahil Parkımızın tanıtım programını bugün yani 15 Temmuz’da yapmak için hızlı bir şekilde görevli arkadaşlarımız çalıştı. 15 Temmuz hain darbe girişiminde şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. O günde gazi olan vatandaşlarımızı da saygı ve sevgiyle anıyorum. Rabbim milletimize bir daha böyle kötü bir gün yaşatmasın. O gün millete kast edenler milletim meclisini bombalamaktan geri durmadılar. O gün milletimin iman dolu göğsü bir kez daha gösterdi ki bu vatan asla çiğnenemez” şeklinde konuştu.

“DARICA SAHİLİYLE ESKİHİSAR SAHİLİ BİRLEŞECEK”

Başkan Büyükakın “Bu alanda tamamlanacak eksikliklerimiz bulunuyor. Geldiğinizde görmüşsünüzdür. İki plaj alanımızın önünde denize girmek yasaktır yazıyor. Yasak olmasının sebebi orada bir cankurtaran ekibimiz yok. Bir cankurtaran ekibinin oluşturulması için ben gerekli talimatı genel sekreterimize verdim. Hızlı bir şekilde cankurtaran ekibi oluşturulup ve diğer tedbirler alındıktan sonra plajları vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. Yapmayı planladığımız ve çalışmaları devam eden bir başka projede, burayı Eskihisar sahiline bağlamayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımız buradan bisikletle Eskihisar Sahili’ne kadar kesintisiz bir şekilde ulaşabilecek. Eskihisarla Darıca sahilini buluşturacağız. Bu çalışmamızda da az bir kısım kaldı. İnşallah yıl sonuna kadar Darıca Sahiliyle Eskihisar Sahilini birleştireceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL