Darıca’da Duygusal Anlar Yaşandı

Darıca’da 10 Kasım anma töreni gerçekleşti Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yılında yurt genelinde olduğu gibi Darıca’da da törenlerle anıldı. Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. yılında..

Darıca’da Duygusal Anlar Yaşandı

Darıca’da 10 Kasım anma töreni gerçekleşti

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yılında yurt genelinde olduğu gibi Darıca’da da törenlerle anıldı.

Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. yılında yapılan anma programı, Darıca sahilde bulunan tören alanında gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başladı. Törene Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, gaziler, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasına müteakip anma programına Deniz Yıldızları MTAL Konferans Salonu’nda devam edildi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Deniz Yıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Ödül töreninin ardından öğretmenler ve öğrenciler tarafından hazırlanan sahne gösterisiyle Atatürk, anılırken oldukça duygusal anların yaşandığı anma programı izleyenler tarafından ilgiyle takip edildi.

BIYIK: “ATATÜRK’Ü SAYGIYLA ANIYORUZ”

Darıca Kaymakamı Yüksel Kara ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da öğrencilerle birlikte gösteriyi izledi. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü özlem ve sevgiyle andıklarını belirten Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 84. yıl dönümünde, özlem, sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ülkemizin kurtuluşu için verdiği mücadele ile taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Atatürk, bu mücadelesiyle Türk milletinin gücünü bir kez daha dünyaya göstermiştir. Genç nesillere emanet ettiği ve ‘En büyük eserim’ diye nitelendirdiği Türkiye Cumhuriyeti, günümüzde ileri bir demokrasi anlayışıyla taçlanmış olarak, yine onun gösterdiği hedefler dahilinde varlığını devam ettirmektedir. Gelecek nesillerimizin de aynı inançla bu kutsal emaneti bizden devralacaklarına ve Cumhuriyetimizi çok daha iyi noktalara getireceklerine olan inancım tamdır. Cumhurbaşkanımız öncülüğünde başlatılan Türkiye Yüzyılı vizyonu ile cumhuriyetimizi Gazi Mustafa Kemal’in hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine hep birlikte çıkartmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 84. yılında saygı, şükran ve minnetle anıyorum.”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL