Darıca’da Halk Sağlığı Haftası Kutlanıyor

Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. İhan Kadıoğlu Halk Sağlığı Haftası dolasıyla yazılı bir açıklamada bulundu. Halk sağlığının, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedeflediğini belirten Kadıoğlu..

Darıca’da Halk Sağlığı Haftası Kutlanıyor

Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. İhan Kadıoğlu Halk Sağlığı Haftası dolasıyla yazılı bir açıklamada bulundu.

Halk sağlığının, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedeflediğini belirten Kadıoğlu konuşmasının devamında ise ; “ Bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunma esası ve koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek halk sağlığı çalışmalarımızın temel amaçları arasında gelmektedir. Ayrıca tercih ettiğimiz yaşam tarzı sağlığımızı şekillendirir. Birçok hastalıktan korunmak için sağlıklı beslenmek, hareketli bir yaşam tarzı benimsemek, sigara ve alkolden uzak durmak gereklidir. Ulusal programlarımız doğrultusunda sağlığımızı tehdit eden risk faktörlerine karşı vatandaşlarımızla birlikte mücadele edilmekte ve ALO 171 sigara bırakma hattı 7 gün 24 saat esası ile danışmanlık hizmeti vermekte ve dileyen vatandaşımızı sigara bırakma polikliniklerimize yönlendirmekteyiz. ALO 191 hattı ile de uyuşturucuyla mücadeleye destek verilmekte. Ayrıca KETEM Birimimiz ile beraber üç kanser türü (meme, rahim ağzı, kalın bağırsak) için erken teşhise yönelik tarama yapılmakta ve kanserden korunmaya yönelik eğitimler aralıksız sürdürülmektedir.” dedi.

Kadıoğlu yaptığı yazılı açıklamanın devamında ise sözlerine şöyle devam etti: “ 3 ve 9 Eylül tarihleri arası kutlanmakta olan Halk Sağlığı haftamızın bu yılki konusu Ana ve Çocuk Sağlığı olarak belirlenmiştir. Bizlerde sağlık çalışanlarımızla beraber Darıcamızda çeşitli bölgelerde standlar açarak halkımızı bilinçlendirici eğitim faliyetlerinde bulunmaya devam ediyoruz. Ayrıca sağlık personelimiz ile Darıca için 7 gün 24 saat hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu vesile ile Darıcalıların Halk Sağlığı Haftasını kutlarım” dedi.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL