Darıca Dünya Genel Güncel Manşetler Spor

Darıca’dan Çifte Madalya

Arjantin’de yapılacak Gençlik Olimpiyatları programına dahil edilen karate branşında eleme müsabakaları başladı. WKF gençlik Ligi’nde mücadele eden Darıcalı Milli Sporcularımız Azra Çakır ve Kutay Gökalp, çifte madalya ile ilk etaptan..

Darıca’dan Çifte Madalya

Arjantin’de yapılacak Gençlik Olimpiyatları programına dahil edilen karate branşında eleme müsabakaları başladı.

WKF gençlik Ligi’nde mücadele eden Darıcalı Milli Sporcularımız Azra Çakır ve Kutay Gökalp, çifte madalya ile ilk etaptan başarıyla ayrıldı.

Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü, Bulgaristan’da yapılan WKF Gençlik Ligi’nin ilk ayağından çifte madalya ile döndü. Arjantin’in Başkenti Buenos Aires’de yapılacak 2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları kota müsabakaları arasında yer alan Gençler Ligi’nin ilk etabı yıldız, ümit ve genç kategorilerinde düzenlendi. Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’da yapılan ilk ayak müsabakalarında Darıca Belediyesi’nin iki yıldız sporcusu Milli Takım formasıyla tatamiye çıktı.

DÜNYA ŞAMPİYONASI ATMOSFERİNDE

Gençlik Olimpiyatları için büyük önem taşıyan kota müsabakaları, adeta Dünya Şampiyonası atmosferinde gerçekleştirildi. 73 ülkeden 1877 sporcunun yer aldığı Gençlik Ligi 1.Etabında Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü’nden Azra Çakır ve Kutay Gökalp, Milli formayla madalya mücadelesi verdi. Bayanlar U-14 kategorisi 42 kilogramda Azra Çakır muhteşem performansıyla göz doldurarak gümüş madalyanın sahibi olurken, Erkekler U-14 kategorisi +55 kilogramda da Kutay Gökalp zorlu müsabakalar sonrası üçüncü olarak ülkemize Bronz madalya kazandırdı. Milli Takımımız Turnuvayı 8 madalya ile kapatırken, genç sporcularımız gelecek için umut verdi.

DARICA’DA  HEDEF GENÇLİK OLİMPİYATLARI

Yıldız sporcularımızla birlikte turnuvayı takip eden Teknik Direktör Adnan Şamdan, Gençlik Olimpiyatları’nın en az Olimpiyatlar kadar önem taşıdığını belirtti. Şamdan, Karate’nin 2020 Tokyo Olimpiyatlarına dahil edilmesiyle birlikte 2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları programına da alındığını ifade ederek, Türkiye’den de seçme sporcuların elemelere katılma hakkı kazandığını vurguladı. Başarılı sporcularını tebrik eden Şamdan, diğer eleme müsabakalarında da başarılı sonuçlar alarak Gençlik Olimpiyatları’nda yer almak istediklerini söyledi. Şamdan, desteklerinden dolayı Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve Kulüp Başkanı Bekir Güven’e teşekkürlerini iletti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL