Davutoğlu’na Proje Alanından Bilgi Verdi

GELECEK KOCAELİ İLİMTEPE’DEN TOKİ PROJESİ HAKKINDA DAVUTOĞLU’NU BİLGİLENDİRDİ 2019 yılı Aralık ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından büyük bir coşkuyla açıklanan TOKİ 100 Bin Konut projesinin birçoğunun henüz inşaatının dahi..

Davutoğlu’na Proje Alanından Bilgi Verdi

GELECEK KOCAELİ İLİMTEPE’DEN TOKİ PROJESİ HAKKINDA DAVUTOĞLU’NU BİLGİLENDİRDİ

2019 yılı Aralık ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından büyük bir coşkuyla açıklanan TOKİ 100 Bin Konut projesinin birçoğunun henüz inşaatının dahi başlamadığı ortaya çıkarken, Gelecek Partililer 21 ilde aynı anda sahaya inerek hükümet tarafından 2019 yılında vadedilen TOKİ’leri aradı.  Kaynak: Gelecek Partisi’nin 21 il başkanı sahada, TOKİ tarafından yapılmayan arazilere gitti

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun açılış konuşmasını yaptığı Parti Başkanlık Kurulu, 21 ilin il başkanlarının zoom üzerinden Genel Merkez toplantısına katılması ile devam etti.

Açılış konuşmasında Ak Parti iktidarının “Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır” söylemine atıfta bulunan Davutoğlu, “Yaptıkları, yapacaklarının teminatıydı, şimdi ise yapamadıkları 100 bin konut da yapamayacakları 500 bin konutun delili oldu” diye konuştu.

Parti Başkanlık Kurulu Salonu’nda zoom aracılığı ile Ahmet Davutoğlu öncülüğünde yapılan görüntülü toplantıda Gelecek Partisi’nin 21 il başkanı sahada TOKİ tarafından yapılmayan hatta birçoğunun yerinin dahi belli olmadığı arazilere gitti. Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Aydın, Bayburt, Bingöl, Çanakkale, Denizli, Gümüşhane, Kocaeli, Kilis, Manisa, Kahramanmaraş, Kars, Ordu, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon, Muş illerinin katılım sağladığı toplantıda Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, illerden tek tek bilgi aldı.

İL BAŞKANI SERAP ÇAKIR KÖRFEZ İLİMTEPE’DE PROJE ALANINDAN BİLGİ VERDİ

Kocaeli İl Başkanı Serap Çakır İl yöneticileri ve ilçe bakanları ile Körfez İlimtepe’de yapılması planlanan 1500 konutluk proje alanına giderek alandan bilgi verdi.

Proje alanından Genel Başkan Ahmet Davutoğlu ve parti kurmaylarına alandan gerçekleştirdiği sunumda şunları belirtti:

2019 YILINDA vadedilen TOKİ 100 Bin Konut Projesi kapsamında İzmit’te 1250 konut, Gebze’de 250 konut ve Körfez ilçemizde 1.500 olmak üzere toplam 3000 konut yapılacaktı.

Körfez İlim Tepe’de yaklaşık 3 yıl önce TOKİ tarafından 1.500 Sosyal Konut Projesi başlatılmış, kura aşamasında hak kazanan vatandaşlardan daire tipine göre 500 TL ile 1.000 TL arasında değişen oranlarda bedel toplanmıştır.

Proje başlamadan bölgenin 1. derece deprem bölgesinde bulunması nedeniyle önce ÇED süreci başlatılmış, projenin temellerinin radye jeneral temel sistemi ile inşa edilmesi planlanmıştı. Toplu konutların 475 milyon TL’ye mal olacağı açıklanmıştı.

Aynı dönemde başlayan projeler (Gebze Kirazpınar/ İzmit Sekbanlı, Sepetçi) bitirilmesine ve aradan 3 yıl geçmesine rağmen İlimtepe Projesi’nde yüklenici firma, artan maliyetleri gerekçe göstererek, proje %15 tamamlanma oranının altında kaldığından sözleşme fesih maddesini talep etmiştir.

Körfez İlimtepe’de TOKİ tarafından başlatılan1.500 konutluk proje nedeniyle 3 yıldır anahtar bekleyen vatandaşlarımız mağdur edilmiştir.

Süreç hakkında vatandaşlarımız bilgilendirilmemiş ve kendilerine bir açıklama yapılmamıştır. Başvurular üzerine İmar Müdürlüğü, hak sahiplerince ödenen bedellere ait banka dekontlarını istemiş, gönderilmesine rağmen hak sahiplerine geri dönüş yapılmamıştır.

Bazı ilçelerimizde TOKİ için yapılan imar değişiklikleri ve arazilere koyulan şerhlerle hem arazi sahipleri mağdur edilmiş hem de konut bekleyen vatandaşlarımız mağdur edilmiştir.

TOKİ tarafından yine 2022 yılında Kocaeli’de toplam 5.200 tane konut hayata geçirileceği duyuruldu.

Henüz 2019 yılında vadedilen ve başvuru bedelleri toplanan proje hayata geçirilemediği gibi yerinde yeller esip ,yılan hikâyesine dönerken, yeni proje kapsamında yine Kocaeli Körfez (İlim tepe) de 1.000 konut için başvurular alınmaya başlanması vatandaşın aklıyla oynamak gibi oluyor.

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanlığı olarak Kocaeli’de ki Toki projelerinin yapımının, vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilene kadar takipçisi olacağız.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL