Afet Genel Güncel Manşetler Politika

Demir, Hatay’da Yara Sarıyor

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir, depremin birinci günü gittiği Hatay’da, yaralara bir parça da olsa merhem olabilmek için 25 gündür çalışıyor. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir,..

Demir, Hatay’da Yara Sarıyor

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir, depremin birinci günü gittiği Hatay’da, yaralara bir parça da olsa merhem olabilmek için 25 gündür çalışıyor.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinin ardından depremin en çok yıkıma sebebiyet verdiği Hatay’a gitti. Bu süreç içerisinde yalnızca iki gününü Kocaeli’de geçiren Doğan Demir, Hatay’daki yaralara merhem olabilmek için canla başla çalıştı. Depremin ardından yaşadığı süreci anlatan Demir, şu ifadeleri kullandı:

TALİMAT GELDİ
Genel merkezimizden gelen talimat doğrultusunda bize de Samandağ, Yayladağı ve Defne ilçesi eşleştirildi. Hatay İl Başkanımız Sayın Onur Sivaslı, Siyasi İşler Başkanı Sayın Mehtap Çakıroğlu, Teşkilat Başkanı Sayın Hikmet Çelebi, Karşıyaka İlçe Başkanı Sayın Yılmaz Aydın ve ben bölgeye gittik. Ne yazık ki televizyonlarda gördüklerimizin kat be katını gördük.

FERYATLARI GÖRDÜK
Yakınlarını kaybeden insanları, onların feryatlarını gördük. Bu kadar büyük bir depremin yaralarını sarmak için depremin ilk gününden itibaren konteyner kent kurmak için resmen karargah kurduk. Her türlü zorluğa rağmen, hayat şartlarına rağmen ilk etapta 44 konteyneri yerleştirdik. Banyosunu, tuvaletini yapmış insanlara bir nebze de olsa bu ihtiyaçlarını karşılama imkanı sağladık. Kısa sürede konteyner sayısını 200’e çıkartacağız ve bölgeye bir de hastane ve spor salonu yapacağız.”

ÇOK DUYGULANDI
Depremde evleri yıkılan halka bu konteynırları kim yapıyor diye soru yöneltilen bir depremzedenin “Vallahi bilmiyorum kimin yaptığını, orada bir gözlüklü beyefendi var, o adam her şeyi yapıyor, mutfak da kurdu buraya, 3 öğünde yemek veriyor” cevabını duymanın kendisini çok duygulandırdığını ifade eden Doğan Demir, “Allah bir daha böyle bir felaket yaşatmasın. Umarım deprem ülkesi olduğumuz gerçeğiyle, bilim ve teknoloji ışığında yüzleşiriz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL