Manşetler Surmanset

Demirci: “İki tane dangalak çıkıp dedi diye…”

Çayırova Belediyesi Aralık ayı meclis oturumu Şevki Demirci Başkanlığında geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirildi. Toplamda 11 gündem maddesinin görüşülüp karara bağlandığı meclis oturumu aynı zamanda 2017 yılının da son meclis oturumu..

Demirci: “İki tane dangalak çıkıp dedi diye…”

Çayırova Belediyesi Aralık ayı meclis oturumu Şevki Demirci Başkanlığında geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirildi.

Toplamda 11 gündem maddesinin görüşülüp karara bağlandığı meclis oturumu aynı zamanda 2017 yılının da son meclis oturumu oldu. Gündem dışı konuşmalar ile başlayan meclis oturumda ilk sözü CHP’li Meclis Üyesi Halis Koç aldı.

BÜLENT ECEVİT’İN İSMİ İÇİN ÖNERGE VERDİLER

Geride bıraktığımız Kasım ayı içerisinde yaşanan özel gün ve bayramları grubu adına kutlayarak konuşmasına başlayan Koç, Merhum Başbakanlarımızdan Bülent Ecevit’in isminin Çayırova’da yaşatılması adına da Şekerpınar’da yapılan kültür merkezine isminin verilmesi için CHP grubu olarak bir önerge sunduklarını belirtti.

ÇAĞDAŞKENTTE İSKAN SIKINTISI SÜRÜYOR

Meclis oturumuna seyirci olarak katılım sağlayan Çağdaşkent sakinlerinin iskan sıkıntısına da değinen Halis Koç: “Toplamda 504 hanede aynı sıkıntı mevcut bizlere ulaşarak sorunlarının hala devam ettiğini dile getirdiler. Bugün burada aralarından temsilcilerinde bulunduğu bazı vatandaşlarımızda var. Yaklaşık 8 yıldır devam eden bu sorun ile ilgili çözüm bekliyorlar. Çayırova Belediyesi’nin de yapımı aşamasında yer aldığı Çağdaşkent’te bu sorun yıllardır dile getiriliyor fakat bir çözüm bulunamadı. Sizde daha önce konut sakinlerine zaman talebinde bulunarak sorunun çözüleceğini belirttiniz fakat atılmış bir adım yok” dedi.

DEMİRCİ: KISMEN ÇÖZDÜK KALANIDA ÇÖZECEĞİZ

Konuyla ilgili konuşan Başkan Demirci ise teknik manada sorunlar olduğunu belirterek: “Burada ki sorunu biz daha önce inisiyatif alarak kısmen de olsa çözüme kavuşturduk. Bu sorun kangren oldu bizden önce başlayan ve bizim dönemimize de yansıyan bir sorun bu hafta içi konuyla ilgili bir çalışma yapacağız inşallah vatandaşların mağduriyetini de gidereceğiz” dedi.

KOÇ: “PAZAR ESNAFI MEMNUN DEĞİL”

Kapalı semt pazarında da esnafların sorun ve sıkıntıları olduğunu belirten CHP Meclis Üyesi Halis Koç: “Biz CHP olarak geçtiğimiz hafta Pazar esnafını ziyaret ettik. Esnafın %99’u memnun değil. Hem kapalı semt pazarının fiziki koşulları hemde müşteri sorunu esnafın belini bükmüş durumda. Hangi esnafın tezgahına gittiysek aynı sorunları duyduk. İşlerinin 3’te 2 oranında düştüğünü belirttiler. Pazar için kullanınlan taşıma araçlarının boş gidip geldiğini belirttiler” şeklinde konuştu.

DEMİRCİ: “İKİ TANE DANGALAK DEDİ DİYE…”

Duruma tepki gösteren Başkan Demirci ise: “Biz orada yapılması gerekeni yaptık. Orada yaşanan sıkıntıyı biliyoruz, parasız yer vermedik diye kendi yakınlarına yer vermedik diye tepkileri. İki tane dangalak çıkıpta söyledi diye orada yapılan hizmeti görmezden gelemez kimse. Kar yağmur çamur olmadan sıcacık ortamda iş yapma imkanı verdik. Müşteriyi bile ayaklarına kadar biz taşıyoruz daha ne yapacağız. Yapıda bazı eksikler olabilir bunlarda zamanla giderilecektir. Biz adamları oraya koyup başınızın çaresine bakın demedik, elbette ilgilenmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“EMEK VE İNÖNÜ İÇİN ÇÖZÜMÜ BİZ ENGELLİYORSAK ALIN SİZE 3 AY SÜRE”

Kentin önemli sorunlarından olan Emek ve İnönü Mahallesi’nde yaşanan kentsel dönüşüm süreci ile ilgili de konuşan CHP’li Koç: “3,5 yıldır çözülmeyen Emek ve İnönü Mahallesi’nde ki sorun ile ilgili Başkan Şevki Demirci bizleri öne sürmüş. CHP yüzünden çözülmüyor demiş. Bizde buradan açıkça beyan ediyoruz. Eğer bu sorun bizim yüzümüzden çözülmüyor ise alın size 3 aylık süre. Bu 3 ay içerisinde biz Emek ve İnönü’de ki bu sorunu ağızmıza almayacağız. Ama 2018 yılında da ne yapmış olduğunuzu göreceğiz. Madem bu işin çözümüne biz engel oluyoruz buyrun size fırsat çözün bu sorunu” şeklinde konuştu.

UÇAR’DAN SESSİZ PROTESTO

CHP’li Koç’un konuşmasının ardından söz alması beklenen Saadet Partisi’nde ise Meclis Üyesi Ali Uçar’ın sessiz protestosu vardı. Daha önceki meclis toplantılarında muhalefete uygulanan kısıtlı süre ve sözlerinin sürekli kesilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Saadet Partili Uçar, Aralık ayı meclis oturumunda söz almayarak sessiz protestosunu gerçekleştirdi. Meclis sonunda basın mensuplarının soruları üzerine sessiz bir protesto yaptığını belirten Uçar: “İlk kez bir meclis toplantısında Saadet Partisi grubu olarak sessiz kaldık bununda tek sebebi durumu protesto etmekti. Umarım önümüzde ki yıl meclis oturumlarında daha adil bir düzen içerisinde çalışmalarımızı yapma fırsatı buluruz. Komisyonlara dahi alınmayan Saadet Partisi halkın adına Çayırova Belediyesinde üzerine düşen görevi layıkıyla yapmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

Gündem dışı konuşmaların ardından ise gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Önergeler ile birlikte toplam 11 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Yılın son meclis oturumu olan Aralık ayı meclis toplantısı ikramlar ve sohbetler eşliğinde son buldu.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL