Deprem Kültürü Oluşturuyor

İzmit Deprem Müzesine ziyaretçi akını İzmit Belediyesinin hizmete sunduğu “17 Ağustos Deprem Anma ve Farkındalık Müzesi” deprem gerçeğiyle yüzleştiğimiz son günlerde, ziyaretçilerin daha da yoğun ilgisine uğruyor. Ülkemizin deprem gerçeğiyle..

Deprem Kültürü Oluşturuyor

İzmit Deprem Müzesine ziyaretçi akını

İzmit Belediyesinin hizmete sunduğu “17 Ağustos Deprem Anma ve Farkındalık Müzesi” deprem gerçeğiyle yüzleştiğimiz son günlerde, ziyaretçilerin daha da yoğun ilgisine uğruyor.

Ülkemizin deprem gerçeğiyle sık sık yüzleştiğimiz bu günlerde, İzmit Belediyesinin vatandaşlarımızın hizmetine sunduğu “17 Ağustos Deprem Anma ve Farkındalık Müzesi ”yoğun olarak ziyaret edilmeye devam ediyor. Açıldığı günden bu yana binlerce misafirine aktif ve dinamik yer küreyi anlatmaya çalışan, ülkemizin deprem gerçeğini 45 dakikalık turlarla fark ettirmek üzere hizmet veren müze, bu bilinçle hizmetlerine devam ediyor.

Misafirler Deneyim Kazanıyor

Rehberler eşliğinde deprem müzesini gezen misafirler, her bir odada deprem gerçeğine dair farklı bir deneyim yaşıyor. Büyük ekranlarda izledikleri filmlerle görsel bir deneyim yaşayan misafirler, deprem odasında o geceye tekrar dönerek depremi bizzat tecrübe ediyorlar. Hem teorik hem görsel bilgilerle, ülkemizin deprem gerçeğine bire bir şahit olan misafirler, müzeden büyük bir beğeniyle ayrılıyor.

Deprem Kültürü Oluşturuyor

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in büyük önem verdiği deprem farkındalığı konusunda yetkililer, depremin değil, tedbirsizliğin, ihmalkârlığın ve binaların öldürdüğü gerçeğinin anlaşılabilmesi için, İzmit Belediyesi ve Deprem Müzesi olarak üzerlerine düşen sorumlulukla, ortak bir deprem kültürü oluşturma gayretiyle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL