Derince Araştırma’da Anevrizma Ameliyatı Gerçekleşti

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 112 tarafından getirilen Anevrizma Cerrahisi gerekliği olan 61 yaşında kadın hasta , yapılan beyin tomografisinde beyin kanaması(subaraknoid kanama) saptanması üzerine sevk edildi. Genel durumu orta,..

Derince Araştırma’da Anevrizma Ameliyatı Gerçekleşti

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 112 tarafından getirilen Anevrizma Cerrahisi gerekliği olan 61 yaşında kadın hasta , yapılan beyin tomografisinde beyin kanaması(subaraknoid kanama) saptanması üzerine sevk edildi. Genel durumu orta, şuuru bulantı, kooperasyonu kısıtlı olan hasta yatırıldı. Hastanın yapılan bt anjio ve Nöroloji Uzmanımız Dr. Serhan Yıldırım tarafından yapılan dsa (beyin anjio) tetkiklerinde posterior dolaşımda (beyincik kısmında) baloncuk (pica anevrizması) saptandı. Hasta ve yakınlarına gerekli açıklamalar yapılıp, onamları alındıktan sonra ameliyat edilerek anevrizmasına klip yerleştirildi. Post-Op genel durumu hızlıca düzelen hasta servise alındı. Hasta nörolojik defisit olmadan önerilerle taburcu edildi.

Anevrizma Cerrahisi hastanemiz bünyesinde Doç.Dr Mehmet Seçer’in Beyin Cerrahisi ekibine katılması sonrası yapılmaya başlanmıştır. İlimiz ve çevre illerden hasta kabulü hastanemizin genel uygunluk durumuna göre yapılmaktadır.

Anevrizma Nedir?

Beyin Anevrizmaları bilindiği üzere halk arasında beyinde baloncuk olarak tabir edilmektedir. beyin anevrizmaları yüksek oranlarda ölümcül olarak seyretmektedir. Anevrizmaların tanısı tedavisi ve takipleri oldukça zor ve geniş ekip ve yüksek teknoloji gerektirmektedir (anevrizma cerrahisi yapabilen cerrahlar, tanı koyabilmek için DSA adı verilen beynin damarlarını gösteren anjio sistemi, bt angiografi, dsa yapan girişimsel radyolog veya bu konuda eğitimli nörolog veya beyin cerrahı, hastanın operasyon sonrası takibinin yapılabileceği yoğun bakım ve tüm hizmetler için geniş hemşire, yardımcı personel ekibi gerektirmektedir ). Beyin anevrizmaları hangi damarda olduğuna göre, yapısına göre, hastanın tıbbi durumuna göre cerrahi olarak veya girişimsel olarak tedavi kararı verilmektedir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL