“Derince üvey evlat mı”

Gelecek Partililer Derince’de bir dokundu bin ah işitti Ramazan ayı boyunca sahada faaliyet gösteren Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanlığı, bayram sonrası da çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.  Ramazan ayının bitimiyle..

“Derince üvey evlat mı”

Gelecek Partililer Derince’de bir dokundu bin ah işitti

Ramazan ayı boyunca sahada faaliyet gösteren Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanlığı, bayram sonrası da çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

 Ramazan ayının bitimiyle saha çalışmalarına kaldığı yerden devam eden Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanlığı’nın durağı bu kez Derince oldu.

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Serap Çakır, Derince İlçe Başkanı İrfan Özyolcu ve beraberindeki teşkilat mensupları ilçe merkezindeki Denizciler Caddesi’nde esnafları ziyaret etti.

Burada, esnaf ve vatandaşlarla sohbet imkanı bulan Başkan Çakır ve partililer, esnafın şikayetlerini dinleme fırsatı buldu. Esnaf, aldıkları ürünlere neredeyse her gün zam geldiğini belirterek yeni ürün tedariğinde yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Her geçen gün artan hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşın alım gücünün düştüğünü, bu durumun da satışları olumsuz etkilediğinden şikayet eden esnaflar, birçok komşularının dükkanlarını kapatmak zorunda kaldığını ve aynı akıbeti kendilerinin de beklediğinden endişe ettiklerini söylediler.

Dükkanlarını ayakta tutabilmek için kredi ve borç sarmalı içine girdiklerinden yakınan esnaf, bu durumun sürdürülebilir olmadığına dikkat çekerek, hem yeniden yükseliş trendine giren döviz kurları hem de yüzde 70’i bulan enflasyon nedeniyle ticaretin sürdürülemez noktaya geldiğini aktardılar.

Belediyeye veryansın: Derince üvey evlat mı?

Denizciler Caddesi ziyareti sırasında vatandaşlarla da görüş alışverişinde bulunan Başkan Çakır ve Gelecek Partisi heyeti, en çok yakınılan konuların başında ise Kocaeli’nin bütün ilçeleri gözle görülür bir gelişim içindeyken Derince’nin göz ardı edildiğinden ve adeta ‘üvey evlat’ gibi muamele gördüğü yönünde şikayet aldıklarını belirttiler. Derince’nin gerek konumu gerekse nüfusu itibariyle Kocaeli’nin en önemli ilçelerinin başında geldiğini belirten Başkan Çakır, “İktidarın belediyesi ilçeyi çok uzun zamandır görmezden geliyor. Vatandaşın temel gereksinimlerini karşılama noktasında aciz bir tavır sergiliyorlar. İlçe belediyesi önceliklerini gözden geçirerek seçim öncesi Derince’ye verdiği sözleri bir an önce yerine getirmelidir. Derince, bu ilin üvey evladı değildir” diye konuştu.

Ziyaretler sonrası ayrıca bir açıklama yapan Başkan Çakır, “Derince’de son derece çalışkan ve ilçenin dinamiklerine hakim bir başkanımız ve teşkilatımız var. Ben Gelecek Partisi’ni Derince’nin şansı olarak görüyorum. Bir yandan teşkilatlanma çalışmalarına devam edilirken, diğer yandan vatandaşımızla da sürekli iletişim halinde, Derince’nin sorunlarını bilen, Derincelileri tanıyan bir başkan ve ekibiyle burada faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

Kriz, Kocaeli’de dahi böylesine derinden hissediliyorsa sıkıntının boyutları sandığımızdan çok daha büyüktür

Ülkemizin her yanında olduğu gibi, Kocaeli ve Derince’de de ekonomik sıkıntı vatandaşlarımızın gündeminin ilk sırasında. Ekonomik kriz, sanayi ve ticaret kenti Kocaeli’de dahi böylesine derinden hissediliyorsa sıkıntının boyutları sandığımızdan çok daha büyüktür. Esnafımız bir yandan kepenk üstüne kepenk kapatırken, öte yandan da vatandaşlarımız tencersini kaynatamaz hale gelmiştir. Biz Gelecek Partisi olarak yaşanan sıkıntıların farkında olduğumuz gibi, önerilerimizle de sürekli olarak çözümlerimizi ortaya koyuyor ve hemşehrilerimizle paylaşıyoruz. Türkiye’nin artık tek bir çıkış yolu kalmıştır. O da bir an evvel seçime gitmektir. Aksi halde krizin boyutları derinleşecek ve başkaca sosyal problemleri beraberinde getirecektir.

Bugünkü misafirperverliklerinden ve dertlerini bizimle samimi bir şekilde paylaşmalarından dolayı Derinceli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. En kısa zamanda farklı programlarla yeniden ilçemizde bir araya geleceğiz” diye konuştu.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL