Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Derince’de geri dönüşüm konuşuldu | Kocaelide Bugün
Genel Güncel Manşetler Yaşam

Derince’de geri dönüşüm konuşuldu

Büyükşehir Belediyesi, Atık yönetimi faaliyetlerinin koordineli bir şekilde yürütülmesi ve geliştirilmesi için “Kocaeli Atık Geri Dönüşüm Projesi Değerlendirme Toplantıları” düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen..

Derince’de geri dönüşüm konuşuldu

Büyükşehir Belediyesi, Atık yönetimi faaliyetlerinin koordineli bir şekilde yürütülmesi ve geliştirilmesi için “Kocaeli Atık Geri Dönüşüm Projesi Değerlendirme Toplantıları” düzenliyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen Kocaeli Atık Geri Dönüşüm Projesi Değerlendirme Toplantısının 2018’deki ilk organizasyonu Derince Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

İLÇE BELEDİYELERİ KATILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi koordinasyonundaki atık geri dönüşüm projesi değerlendirme toplantısı Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezi gerçekleşti.  İlçe belediyelerinin temizlik işleri ve çevre koruma birimlerinin müdür ve teknik personellerinin katılımı ile düzenlenen toplantıda 2017 yılında yapılan çalışmalar değerlendirildi. Evsel katı atıkların yönetimi ve geri kazanılabilir nitelikteki atıkların (ambalaj atıkları, atık piller, kullanılmış kızartmalık yağlar, elektronik atıklar vb.) kaynağında ayrı toplanmasına ilişkin yürütülen faaliyetler kapsamlı bir şekilde görüşüldü.

ATIKLARIN KAYNAĞINDA AYRI TOPLANMASI

Atıkların kaynağında ayrı toplanmasına ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, çevre izin/lisanslı firmalar ile işbirliği içerisinde yürütülen saha çalışmalarında etkinliğin ve verimliliğin arttırılmasına yönelik çalışmalar değerlendirildi. Atık yönetimindeki aksaklıkların giderilmesine yönelik istişarelerin de gerçekleştirildiği toplantıda, atıkların kaynağında ayrı toplanmasının önemi bir kez daha vurgulandı. İlçe belediyelerinin ilgili birimlerinin katıldığı toplantıda, Bakanlık tarafından yayımlanan “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği” üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL