Dertlerimiz Değiştiği İçin Dert İstemiyoruz

“Allah dertlerinizi artırsın” Türkiye’nin en çok ziyaret edilen kitap fuarı olan 11. Kocaeli Kitap Fuarı’nda Şair ve TV Programcısı Serdar Tuncer “Hiçbir zaman hiçbir şey” konulu söyleşi gerçekleştirdi. Sevilen isim Tuncer..

Dertlerimiz Değiştiği İçin Dert İstemiyoruz

“Allah dertlerinizi artırsın”

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen kitap fuarı olan 11. Kocaeli Kitap Fuarı’nda Şair ve TV Programcısı Serdar Tuncer “Hiçbir zaman hiçbir şey” konulu söyleşi gerçekleştirdi. Sevilen isim Tuncer “Dert kötü bir şey değil. Allah dertlerinizi arttırsın sözü beddua değil, duadır. Yalan dertler derman bulmaz, fakat hakiki dertler dermanıyla var olmuştur.” dedi.

DERT KÖTÜ BİR ŞEY DEĞİL.

Dertlerin kötü bir şey olmadığını vurgulayan Tuncer “Allah dertlerinizi arttırsın sözü beddua değil duadır. Bunu iyice idrak etmek lazım. Bundan asırlarca önce insanlar birbirine bu şekilde dua ederdi. İbadet ve kulluk farklı şeylerdir. Kulluk daima Allah’ın beraber olduğunu hissetmektir. İbadet ise belli zamanlarda yapılan fiillerdir. Biz bu dünyaya kulluk için geldiğimizi biliyoruz. Bu manada dert sahibi olmak Allah’a yakınlaşmaktır. Bütün dertlerin dermanı vardır. Allah bütün dertlere bir derman vermiş. Doğum bir derttir, ölüm ise dermandır.” ifadelerini kullandı.

DERTLERİMİZ DEĞİŞTİĞİ İÇİN DERT İSTEMİYORUZ

Yaptığımız tüm fiiller Allah rızası gözetiminde yapıldığı zaman kulluk çerçevesine girdiğini belirten Tuncer “Dertlerimiz değiştiği için dert istemiyoruz. Fakat baktığımız zaman dert sahibi olmak güzel bir şeydir. Yalan dertler derman bulmaz, fakat hakiki dertler dermanıyla var olmuştur. Okumak size şeylerin bilgisini verir, fakat kendisini vermez. Yemek yapmanın yolunu kitaptan öğrenilebiliriz, fakat karın doyurmaz. Karnın doyması için lokantaya gitmek lazım. Onun için şeylerin kendisini aramak lazım.” dedi.

ALLAH’A KUL OLMAK İÇİN…

Allaha kul olmak için kul olanlarla beraber olacaksınız ve hal sirayet edecek. Allah dostlarıyla geçirdiğimiz zamanlar önemlidir. Hal bulaşıcıdır. Neye sahip olmak istiyorsak o şeye sahip olanlarla vakit geçirelim. Sahabeler güzelle beraber oldukları için güzelleştiler. Allah katında değerli olmak için güzel şeylerle iştigal etmek lazım. Allah sevdiklerini sevdikleriyle kavuşturur” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL