DEVA’lı Gençler Sahada

DEVA Partisi Kocaeli İl Gençlik Çalışmaları Başkanı Doğukan Yavuz ve partili gençler, bu kez de  Atatürkçü Düşünce Derneği ile birlikte İzmit Yürüyüş Yolu’nda sergi açtılar   30 Ağustos Zafer Bayramı..

DEVA’lı Gençler Sahada

DEVA Partisi Kocaeli İl Gençlik Çalışmaları Başkanı Doğukan Yavuz ve partili gençler, bu kez de  Atatürkçü Düşünce Derneği ile birlikte İzmit Yürüyüş Yolu’nda sergi açtılar

 

30 Ağustos Zafer Bayramı ardından Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kocaeli Şubesi ve DEVA Partisi Kocaeli İl Gençlik Kolları ortak bir organizasyon gerçekleştirerek Yürüyüş Yolu’nda sergi açtı.
DEVA Partisi Kocaeli İl Gençlik Çalışmaları Başkanı Doğukan Yavuz şu açıklamalarda bulundu: “ Millet olarak Büyük Zafer’in 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yüce ordumuz 30 Ağustos 1922 Çarşamba günü dönemin karanlık güçlerini tarumar etmekle kalmamış, Türkiye Cumhuriyeti’nin sönmeyecek meşalesini yakmıştır. Biliyor ve inanıyoruz ki, umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah’tandır. 30 Ağustos Zaferi; asil milletimizin asla esir edilemeyeceğini ve kutsal bayrağımızın gönderden asla indirilemeyeceğini bütün cihana ilan eden yüce milletimizin yeniden diriliş destanıdır.

YÂD EDİYORUZ
Atatürk’ün dediği gibi, Nitekim menfur ve münafık emeller için tarih tekerrür edecektir. Memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Yahya Kemal Beyatlı’nın sözleri gibi; Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik, Bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik…
Biz bugün de çocuklar gibi şeniz, biz bugün de karşımızdaki dev gibi orduyu yeneceğiz. Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Bu vesileyle, Aziz Milletimizin Zafer Haftası’nda Bayramı’nı kutluyor, büyük zaferin büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün silah arkadaşlarını, Şehit ve Gazilerimizi, rahmet ve şükranla yâd ediyoruz.”

DEĞERLERİMİZİN ÇOĞUNU KAYBETTİK
Sergi hakkında açıklama yapan ADD Kocaeli Şube Başkanı Taylan Bingöl şu sözleri kaydetti: “30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100. yıl dönümü ulusumuza kutlu olsun. Bu şanlı tarihin 100. yıl dönümünde; başta kurtarıcımız ve kurucumuz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, vatan ve millet uğruna şehit olanları, demokrasimiz ve cumhuriyetimiz için canlarını feda edenleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Atatürk gençliği biliyor ki; Büyük Zafer’in 100. yıl dönümünde, Millî Mücadele ile kazandığımız değerlerin çoğunu kaybettik. Kurgulanmış siyaset eliyle yaratılan algı operasyonlarıyla rejim dönüştürülmüş, demokrasiden ve parlamenter sistemden vazgeçilerek hukukun üstünlüğü yok edilmiş ve çağ dışı bir yönetim anlayışına teslim olunmuştur.

MİLLETİMİZ NEDENLERİN BİLİNCİNDE
Tam da bu noktada: günümüzden 100 yıl önce “Hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz.” Sözleri ile tarihe altın harflerle geçen kahramanı yaratan bu millet umuyoruz ki Zafer Yolu Farkındalık Fotoğraf sergimiz ile payına düşeni alacaktır. Atatürkçü Düşünce Derneği; yaşadığımız sorunların farkındadır, nedenlerinin de bilincindedir. Büyük Atatürk’ün eşsiz manevî liderliğinde Yeniden Milli Mücadele ruhuyla yolumuza devam etmekteyiz. 30 Ağustos emperyalizme atılan bir büyük tokattır. Her 30 Ağustos emperyal güçlere ve işbirlikçilerine karşı yeni zaferlerin müjdecisidir” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL