Dijital çağa ayak uydurmanın yolu

Dijital çağa ayak uydurmanın yolu Sanal Fuarlardan geçiyor   Dünyada teknoloji dalları her geçen gün biraz daha gelişiyor ve değişiyor. Robotlar yapay zekalar derken fiziki fuarlarda da dijitalleşme başladı. Fiziki fuarlarla..

Dijital çağa ayak uydurmanın yolu

Dijital çağa ayak uydurmanın yolu Sanal Fuarlardan geçiyor

 

Dünyada teknoloji dalları her geçen gün biraz daha gelişiyor ve değişiyor. Robotlar yapay zekalar derken fiziki fuarlarda da dijitalleşme başladı. Fiziki fuarlarla birlikte Sanal Fuar’da  son yıllarda dünyanın bir çok ülkesinde oldukça fazla tercih edilmeye başladı. Tek tıkla aklınıza gelebilecek heryerden fuar gezme imkanı sağlayan bu konsept hem katılımcıların hem de fuar organizasyonu yapan şirketlerin dikkatini çekmiş durumda. Endless Fairs Genel Müdürü Gökmen Özdemir “ tek tıkla dünyanın öbür ucundaki fuarı gezme imkanı veren bu sistem, hem fuar organizasyonu yapmak isteyenlere ek bir gelir, hem de kaliteli ziyaretçi sayısını arttırarak marka değerini ikiye katlıyor. Sanal fuarların en önemli özelliği ise fiziki fuarlarla eş zamanlı olarak organize edilebiliyor.” Açıklamalarında bulundu.

Çağımızın en değerli kavramı zaman… Evde, işte, toplu taşımada hemen heryerden zaman tasarrufu yapmak için teknolojiye başvuruyoruz. İş hayatında network oluşturmak, oluşturulan networkü, datalara ayırmak her geçen gün daha da kolaylaşsada, fiziki fuarlarda bu durum ne yazıkki yüzde yüz verimli olmuyor. İşte tam da bu noktada sanal fuarlar devreye giriyor. Sanal Fuar konsepti, dünyanın bir ucundaki fuarı tek bir tıkla stant stant gezeme imkanı verirken, Stant sahiplerine de zaman tasarrufunun yanı sıra büyük bir network imkanı sağlıyor.

Neredeyse dünyanın tüm ülkelerinde aktif olarak kullanılan bu konsept Türkiye’de de fuar organizasyonlarının dikkatini çekmiş durumda. Endless Fairs Genel Müdürü Gökmen Özdemir, “ yüzde yüz yerli yazılımla hayata geçirdiğimiz bu konseptle aynı anda sınırsız sayıda sanal fuar organize edilebilirken fiziki fuarlarla da eş zamanlı Sanal fuarlar organize edilebiliyor. Endless Fairs olarak 2020 yılında 25 farklı ülkede sanal fuar organize etmeyi planlıyoruz. Sanal fuar konsepti fuar organizasyonları için ek gelirin yanı sıra, fuara katılım gösteren kurumlara ulusal ya da uluslararası ziyaretçi avantajıyla yeni bir soluk getiriyor. Dedi. İşte sanal fuarın detayları

“Fiziki fuarlarla eş zamanlı olarak organize ediliyor”

Özdemir “Fuarın en önemli özelliklerinden biri fiziki bir fuar gerçekleşirken aynı anda o fuarı sanal olarak da gerçekleştiriliyor olması. Bu durumda fiziki fuara çeşitli durumlarla katılamayan kurumlar, dünyanın neresinde olursa olsun kesintisiz stant açma imkanı buluyor. Fiziki fuarların önemli koşullarından biri de kaliteli ziyaretçilerle fuarın ticaret hacmini büyütmek. Sanal fuarlarla birlikte ulusal ve uluslararası ziyaretçi sayısı iki katına çıkıyor. Günümüzde iş hayatında da büyük bir dijital dönüşüm var. Ve kısıtı zamanlarda herkes fuarlara gidemezken sanal fuarlar ticaret kapılarını iş insanlarının ayaklarına getiriyor. Dünyada yüzlerce fiziki fuarın sanal fuar halinde eş zamalı olarak organize edildiğini görüyoruz. Fiziki fuarların tamamlayıcı olarak nitelendirilen bu yapı fuar organizatörleri tarafında  yoğun ilgi görüyor. Ve ilerleyen yıllarda sanal fuar organizasyonlarının 5 katına çıkacağını düşünüyoruz.”

25 farklı ülkede sanal fuar

2020 büyüme hedeflerinden bahseden Gökmen Özdemir, İngiltere, Meksika, Rusya, Brezilya ve hindistan olmak üzere dünyanın 25 farklı ülkesinde sanal fuar organizasyonu gerçekleştireceklerini dile getirdi. Sanal fuarların tüm dünyada yeni bir ticaret kapısı oluşturduğunu söyleyen Özdemir, “ 2020 Endless Fairs için çok verimli bir yıl olarak yüzde 90’dan fazla bir büyüme hedefliyoruz. Yerli yazılımla hayata geçirdiğimiz bu sistemi dünyanın dört bir yanına ihraç etme planlarımız var. Fuar organizasyonu yapan firmalar da alt yapımızı kullanıp dünyanın öbür ucunda fuar organize etme imkanı buluyor. Turkiye’nin yazılım ihracatında ilerleyen dönemlerinde bu ve benzeri adımlarla ivme kazanacağını düşünüyoruz.” Dedi

Fiziki fuarlara oranla yüzde 80 maliyet avantajı

Fuar sektörü milyarlarca dolar büyüklüğünde bir sektör. Konaklama, lojistik, stant maliyetleri, işçi maliyetler derken çok büyük bir ekonomik ağ oluşturuyor. Ancak her şirket her fuara maliyet yükü yüzünden katılım gösteremiyor. Özellikle kobilerin dünyaya açılımı, iş ağı oluşturmaları veya yatırımcı bulmaları adına sanal fuarlar büyük bir fırsat oluşturuyor. Sanal fuarlar, broşürler, stant tasarımları, canlı görüşmeler, chat görüşmeleri kısacası fiziki fuarlarda ne görüyorsanız sanal fuarlarda da aynı konsepti oluştma imkanı sağlıyor.Düşük maliyetlerle stant açıp dünyanın hemen heryerinden fuarlara katılıp  ticaret ağlarını genişletebiliyorlar. Sanal fuarlar fiziki fuarlara oranla yüzde 80 maliyet ve yüzde 100 zaman tasarrufu sağlıyor. Tüm Sanal fuar takvimine https://www.endlessfairs.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL