Dilovalılar Nöbette Buluştu

Dilovası, 15 Temmuz’da nöbetteydi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde şehitler tüm yurtta olduğu gibi Dilovası’nda da çeşitli törenlerle anıldı. Anma töreninde yüzlerce Dilovalı sabaha kadar nöbet tuttu. 2016..

Dilovalılar Nöbette Buluştu

Dilovası, 15 Temmuz’da nöbetteydi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde şehitler tüm yurtta olduğu gibi Dilovası’nda da çeşitli törenlerle anıldı. Anma töreninde yüzlerce Dilovalı sabaha kadar nöbet tuttu.

2016 yılının 15 Temmuz akşamı, hain darbe girişimine karşı koyarak, korkusuzca canını feda eden 251 şehid Dilovası’nda çeşitli etkinliklerle anıldı.

Dilovası Kaymakamlığı ve Dilovası Belediyesi’nin düzenlediği anma etkinlikleri kapsamında ilk olarak; Dilisklesi Mahallesi’nde ki Şehit kabirleri ziyaret edilerek, Kuran tilaveti ve dualar okundu, karanfiller bırakıldı.

DİLOVALILAR NÖBETTE BULUŞTU

Dilovası Belediyesi önünde 15 Temmuz gecesine ait fotoğraf sergisi açılarak, hafızlar tazelendi.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan programda, şehitler için kuran tilaveti ve dualar okunmasının ardından Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan ve Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir günün önemini anlatan birer konuşma yaptılar.

BİR YANDAN SEVİNÇ DİĞER YANDAN HÜZNÜ YAŞADIK

Başkan Şayir yaptığı konuşmasında; “Bugün, devlet ve millet hayatındaki en alçak, en sinsi, en kalleş saldırılardan biri olan 15 Temmuz darbe girişiminin beşinci yıl dönümü. Bu müstesna günde, bir yandan millet olarak kazandığımız muhteşem zaferin sevincini, diğer yandan darbe girişimi esnasında kaybettiğimiz yiğitlerimizin hüznünü birlikte yaşıyoruz. Allah’ın yardımı ve milletimizin cesaretiyle başarısızlığa uğrattığımız darbe girişimi sırasında, hainlerin kurşunları ve bombalarıyla son nefesini veren 251 şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Bin yıldır her karışını şehit kanlarıyla suladığımız bu toprakların vatan olması ve vatan kalması için göğsünü siper eden kahraman gazilerimizi de minnetle yâd ediyorum.

 BİRLİK OLDUKÇA HİÇBİR GÜÇ BİZİ YIKAMAYACAKTIR

O gün Türk Milleti ülkesine, devletine, demokrasisine ve geleceğine hep birlikte sahip çıkmıştır. Hainlerin tüm planlarını yıkmışlardır. Aynı duygular Dilovamızda da yaşanmış ve Dilovalı hemşerilerimiz devletine, bayrağına ve Cumhuriyetine sahip çıkarak hain darbeye karşı meydanlara akın etmiş ve günlerce nöbet tutmuştur.  Hainlere en güzel cevabı bu meydanlarda verdiniz. Bizler böyle birlik ve beraberlik içinde oldukça hiçbir hain güç, hiçbir örgüt ve düşman bizi yıkamayacak, demokrasimize ve istikbalimize zarar veremeyecektir. O gece yüzlerce şehit ve yüzlerce gazimiz ülkesi için canlarını feda etmişlerdir. Ülkesi, bayrağı ve devleti için şehit ve gazi olan tüm vatandaşlarımızı saygıyla anıyor. Yaklaşan Kurban Bayramının tüm ülkemize huzur getirmesini dileyerek bayramınızı kutluyorum.”dedi.

SABAHA KADAR NÖBET

Başkan Şayir ve Kaymakam Alkan’ın ardından devam eden programda günün anlam ve önemini anlatan sinevizyon gösterisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması dinlenirken daha sonra marş ve ilahiler okundu. Gece ise camilerden sela sesleri yankılanırken, Dilovası Belediyesi önünde toplanan yüzlerce vatandaş, sabahın ilk ışıklarına kadar nöbet tutarak 15 Temmuz’u andılar.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL