Dilovası Devlet’e ‘Tamamlayıcı Tıp Merkezi’ sertifikası

Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucunda Dilovası Devlet Hastanesi Tamamlayıcı Tıp Merkezi sertifikası almaya hak kazanarak vatandaşlara  hizmet vermeye başladı. SERTİFİKA TAKDİM TÖRENİ Gerçekleştirilen sertifika takdim törenine Kocaeli İl Sağlık..

Dilovası Devlet’e ‘Tamamlayıcı Tıp Merkezi’ sertifikası

Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucunda Dilovası Devlet Hastanesi Tamamlayıcı Tıp Merkezi sertifikası almaya hak kazanarak vatandaşlara  hizmet vermeye başladı.

SERTİFİKA TAKDİM TÖRENİ

Gerçekleştirilen sertifika takdim törenine Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Başkanlar Uz. Dr. Mürsel Durmaz, Op. Dr. Onursal Varlıklı, Başhekim Ömer Naci Yılmaz, Tamamlayıcı Tıp Ünitesi Hekimi Uz. Dr. Murat Tolga Avşar ile Hastane  İdareci ve çalışanları katılım sağladı.

ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DAHA DA GELİŞECEK

Sertifika takdim töreninde konuşan Kocaeli İl Sağlık Müdürü  Op. Dr. Şenol Ergüney “Tamamlayıcı Tıp Ünitelerinin ülkemiz genelinde yayılması  ve desteklenmesi Sağlık Bakanlığımızın politikası durumunda ve bu konuyu çok önemsiyoruz. Dilovası Devlet Hastanemiz,  nüfusu her geçen gün artması nedeniyle devamlı gelişen, geçtiğimiz aylarda da Ameliyathane, Yoğun Bakım,  Doğumhane gibi çok ciddi hizmetlerin devreye girdiği önemli bir hastanemiz. Burada çok güzel bir ekip var. Bizde İl Sağlık Müdürlüğü olarak her türlü desteği veriyoruz. Tamamlayıcı tıp ünitesi,  özel uzmanlık ve özel eğitim gerektiren önemli bir hizmet. İnşallah bu tarz hizmetler ilimizde ve ülkemizde  önümüzdeki yıllarda daha da gelişecek. Dilovası Devlet Hastanesi sürekli hizmet yelpazesini genişleterek  adından söz ettiriyor.  İnşallah hastanemizi  önümüzdeki  1-2 sene içerisinde 25 yatak sayısından 50 yatak sayısına çıkarmayı hedefliyoruz.  Aynı zamanda uzman hekim kadromuzu da genişleterek hizmet kalitemizi arttıracağız. Tamamlayıcı Tıp Ünitemizin hem Dilovası’na hem de İlimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BAŞHEKİMDEN TEŞEKKÜR

Dilovası Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ömer Naci Yılmaz “ Hastanemiz Sağlık Bakanlığı tarafından Tamamlayıcı Tıp Ünitesi  sertifikası almaya hak kazandı. Bölgedeki vatandaşlarımıza Kocaeli ili için farklı bir hizmet vermeye çalışıyoruz. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü  ve Sağlık Bakanlığına verdikleri desteklerden ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

HİZMET YELPAZESİ ÇOK GENİŞ

Tamamlayıcı Tıp Ünitesi Uzman Hekimi Dr. Murat Tolga Avşar “Ünitede Akupunktur, Proloterapi Hipnoz ve Kupa (Hacemat) tedavisi uyguluyoruz. Kilo, Allerji, Gebelik bulantısı gibi konularda Akupunktur; Eğitim başarısı, Alışkanlık değişimi, Öfke kontrolü gibi konularda Hipnoz tedavisi; Bel,sırt,diz ve omurga ağrıları ile migren konularında  hacemat ve sinir blokajlarını merkezimizde uygulayabiliyoruz.  Tamamlayıcı Tıp konusunda hizmet yelpazesi çok geniş durumda” diye konuştu.

TAMAMLAYICI TIP NEDİR?

Tamamlayıcı tıp, fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunma, bunlara tanı koyma, iyileştirme veya tedavi etmenin yanında sağlığın iyi sürdürülmesinde de kullanılan, farklı kültürlere özgü teori, inanç ve tecrübelere dayalı, izahı yapılabilen ya da yapılamayan bilgi, beceri ve uygulamaların bütünüdür. Batı tıbbını destekleyici ve tamamlayıcı yöntemlerdir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL