Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“Dilovası Kabuğunu Kırdı” | Kocaelide Bugün

“Dilovası Kabuğunu Kırdı”

Şayir: “Dilovası kabuğunu kırdı” Dilovası’nda faaliyet gösteren dernek başkanlarını ağırlayan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Her yönüyle yeniden inşa ettiğimiz ilçemizin değerine değer katmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Dilovası..

“Dilovası Kabuğunu Kırdı”

Şayir: “Dilovası kabuğunu kırdı”

Dilovası’nda faaliyet gösteren dernek başkanlarını ağırlayan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Her yönüyle yeniden inşa ettiğimiz ilçemizin değerine değer katmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, ilçede faaliyet gösteren Sivil Toplum Kurumları Başkanlarıyla Nail Bey Restaurant’ta bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Düzenlenen programda Başkan Şayir’e Başkan Yardımcısı Sinan Yaşar refakat etti.

Hamza Şayir toplantıda; daha modern ve yaşanabilir bir kent Dilovası için birlikte çalışılması gerektiğini, dernek ve STK’lardan güç alarak daha güzel bir Dilovası’nı omuz omuza yarınlara taşınacak mesajını verdi.

YÜKSELEN ŞEHİR DİLOVASI’NI İNŞA EDİYORUZ

Gerçekleşen istişare toplantısında yapılan çalışmaları dernek başkanlarına aktaran Başkan Şayir, “Her yönüyle yeniden inşa ettiğimiz Yükselen Şehir Dilovası’nın değerine değer katmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu süreçte görüş ve önerileri ile bize destek veren tüm STK’larımıza şükran borçluyuz. Anadolu’muzun dört bir yanından gelen insanlarımızın renk kattığı ilçemizde hep birlikte yaşıyoruz. Birlikte yaşadığımız bir yerde vatandaşlarımızın ve derneklerimizin görüş ve önerileri bizim için oldukça önemli. Bu nedenle her bir projemizi sizlerle paylaşarak istişare etmek bizim yolumuza ışık tutacaktır.  Desteğiniz ve güveniniz her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerin de desteği ile el ve gönül birliği içinde hep birlikte ilçemizi daha yaşanabilir kılmak için verdiğimiz mücadeleye ve halkımızın hizmetkârı olmaya devam edeceğiz. İlçemizde 50’nin üzerinde dernek var. Elimizden geldiğince hemen hemen hepsine destek olmaya da özen gösteriyoruz” dedi.

AŞIYA DESTEK VERİN

Başkan Şayir, “Zaman hızla geçiyor. Göreve geleli yaklaşık 2,5 yıl oldu. Bu süreçte güzel hizmetlere imza atmaya gayret gösterdik. Bu süreçte tüm dünyayı ve ülkemizi saran bir salgınla mücadele konusunda da halkımızın sağlığı için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Halkımızın geleceği ve sağlığı için başlatılan aşılama çalışmalarına sizlerinde destek vermesini istiyorum. Tüm üyelerinizin aşı olması için sizlerde elinizden geleni yapmaya çalışın. Üyelerinize mesaj atarak aşı olmaya davet edin” dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİ HERŞEYDEN ÖNEMLİDİR

Göreve geldiği günden bu yana yapılan çalışmaları aktaran Başkan Şayir, “Göreve geldiğimiz günden bu yana eğitime büyük destek vermeye çalışıyoruz. İlçemizin ülkemizin geleceği için çocuklarımızın eğitimi her şeyden önemlidir. Hiçbir yerde olmayan bir başarıya imza attık. İlçemizde ki tüm orta, lise ve üniversite öğrencilerimize tablet dağıttık. Bir yıl içinde 942 bin lira öğrencilerimize burs olarak dağıttık. İlçemizde eksik olan ortaokul ve liselerin yapılmasını sağladık. 7 tane anaokulumuzun yapılması için çalıştık. Okullarımızda montosorri sınıfları robotik kodlama sınıfları gibi birçok yenilikler yaptık. Eğitimde kısa sürede büyük bir ivme kazandık. Artık çocuklarımız daha güzel eğitimler alacaklar.

245 MİLYONLUK YATIRIM YAPILDI

Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemize 245 milyonluk yatırım yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Ankara’da çalmadık kapı bırakmadık. İlçemizin eksikliklerini doğru bir şekilde dile getirdik. Sağ olsunlar bizleri dinleyen tüm bakanlıklarımızdan istediğimiz yatırımları aldık.  İSU, SEDAŞ, PALGAZ hep birlikte koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Batı kavşağımızı Doğu kavşağımızı bitirdik. Tepecik Mesire alanımız bitti yakında hep birlikte açılışını yapacağız. Köselere de aynı şekilde mesire alanı yapıyoruz. Demircilere ve Çerkeşliye sosyal tesislerimiz yapıyoruz. İlçemize tam donanımlı 3 tane modern dijital kafeteryaları olacak olan kütüphane yapıyoruz. Mimar Sinan mahallemize muhteşem manzaralı Seyir Terası yaptık. Millet Bahçemizde yer teslimi yapıldı. Yakında kazmayı vuracağız. Bir yıl sonra ilçemize büyük değer katacak içerisinde bir çok tesisi olacak Millet Bahçemiz hayata geçecek. Gençlik Merkezimiz yakında ihaleye çıkacak. Dilovamız’a 4 katlı gençlik merkezini kazandıracağız. İlçemizin ilk kapalı semt pazarı ve katlı otoparkını yapıyoruz. İnşaat çalışmaları devam ediyor. İlçemizi dekoratif aydınlatmalar ile donatarak ışıl ışıl yaptık. Elektrik direklerini yerin altına indiriyoruz. Köylerimize PTT şubeleri açtık. Şimdi sağlık ocakları açmaya çalışıyoruz. Alt yapıdan üst yapıya birçok hizmeti aldı. Diliskelesi Mahallemizde tren istasyonunu faaliyete geçirerek halkımızın İstanbul’a İzmit’e kolay ulaşımını sağladık. Diliskelesi Mahallemize halı saha yaptık. Ana caddelerimizi aydınlattık. Yürüyüş yolu yaparak halkımızın akşamları aileleri ile birlikte yürüyüş yapmalarını sağladık. Halkımızın ve özellikle çocuklarımızın can güvenliği için mahalle aralarına Tır’ların girişini yasakladık. Kaçak yapılara karşı taviz vermiyoruz.

BELEDİYEMİZE MİLYONLUK ARSALAR KAZANDIRDIK

Yaptığımız çalışmalarla Mermercilerde 150 dönüm, Belde Liman da 67 dönüm yeri belediyemize kazandırdık. Tavşancıl’da tarihi evlerimizi hayata geçirmeye çalışarak turizm kenti haline getirmeye çalışacağız. Tavşancıl’ımıza yine kapalı yüzme havuzu yapıyoruz. Hastanemizin statüsü değiştiriyoruz. Kömürcüler OSB yıl sonundan itibaren faaliyetlerini sona erdirecek. Kömürcüler OSB diye bir sorunumuz kalmayacak. Daha burada sayamadığımız birçok projemiz hayata geçti ya da çalışması devam etmektedir.

HALKIMIZIN GÖNLÜNE GİRMEYE ÇALIŞTIK

Tabi bu projelerimizin dışında gönül belediyeciliği misyonumuzla halkımızın gönlüne dokunuyoruz. Her daim iyi günde, kötü günde halkımızın yanında olmaya gayret gösteriyoruz. İlçemizde ki tüm hanelere erzak kolisi, patates, soğan dağıttık.  İlçemizdeki düğünlere katılarak halkımızın mutlu günlerinde yanlarında olmaya çalıştık. Annelerimizin yanında olduğumuzu göstermek için bayram öncesi yufka, sanayicilerimizin de desteği ile 5600 vatandaşımıza kurban eti dağıttık.

DİLOVASI KABUĞUNU KIRDI

Göreve geldiğimiz günden bu yana ötekileştirmeden herkese eşit şekilde hizmet etmeye dikkat ediyoruz. Tabi bu hizmetleri hükümetimizin ve büyükşehir belediyemizin katkıları ile hayata geçirdik. Tüm bu hizmetle yapılırken ilçemizin de değeri hızla yükseliyor. Dilovası kabuğunu kırmaya başladı. Artık göç veren değil, göç alan ilçe haline geldik. Artık ilçemiz yatırımcıları bekliyor. Dilovamız artık eski kötü algısını geride bıraktı.

DİLOVASI İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Daha yaşanılabilir bir Dilovası için mücadelemizi sürdüreceğiz.  Dilovası farklılıkları ile zengin bir ilçemizdir. Hep bir arada zenginliklerimize daha çok sahip çıkacağız. Bayrağımıza, vatanımıza sahip çıkarak, örf ve adetlerimiz de koruyarak bir olacağız. Birlik olacağız ve ilçemize değer katmaya devam edeceğiz”dedi. Başkan Şayir’in konuşmasının ardından istişare toplantısına katılan dernek başkanları bugüne kadar yapılan çalışmalar ve yapılacak olan çalışmalar ile ilgili olarak görüş ve önerilerini Başkan Şayir ile paylaştı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL