Dilovası’nda “Engelliler Günü” kutlandı

Dilovası Kaymakamlığı ve Dilovası Engelliler Derneği’nin ortaklaşa yaptığı ve Dilovası Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” programı Dilovası’nda gerçekleşti. Dilovası Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Dilovası Engelliler..

Dilovası’nda “Engelliler Günü” kutlandı

Dilovası Kaymakamlığı ve Dilovası Engelliler Derneği’nin ortaklaşa yaptığı ve Dilovası Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” programı Dilovası’nda gerçekleşti.

Dilovası Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Dilovası Engelliler Derneği, Dilovası Belediyesi ve Mehmet Zeki Obdan İlkokulu ortaklaşa düzenledikleri “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” farkındalık programı Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

KATILIM YÜKSEK OLDU

Programa Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkan Vekili Adem Çarıkçı, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, Dilovası Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Yaşar, İlçe Emniyet Müdürü Timur Uzun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, Kurum Müdürleri, Belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ

Programın açılış konuşmasını yapan Dilovası Engelli Aileleri ve Engelliler Derneği Başkanı Abdulsamet Elden “Biz bu yola çıkarken, en büyük destekçimiz, gece gündüz demeden koşturarak engelli kardeşlerimizin dertlerine dermen olan fedakar ablamız Emine Türk Ablamızı bir kez daha rahmetle anıyoruz. Dilovası Engelliler Derneği olarak açıldığımız günden bu yana ilçemizde ki engellilerin yanı sıra Kocaeli’nde ve Türkiye’de ki engelli kardeşlerimiz için canla başla çalıştık. Kocaeli Engelli Dernekleri Federasyonu içerisinde en başarılı ilk 3 dernek arasında yer aldık.

ELDEN, “SİZLERE İNAT DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Dernek olarak engelli kardeşlerimizin istihdama kazandırılması için kurslar açmak istiyorduk. Bununla ilgili olarak bazı sıkıntılarımız oldu. Gerek kamu kurumları ve gerekse aileler nezdinde problemler yaşadık. Ancak hiçbir şey bizi yıldıramayacak, çocuğunun raporu ile son model arabaya binen ancak bizleri eleştirenler, çocuğunun engelli maaşıyla kahvede oyun oynayanlar, çay ocaklarında bizleri eleştirenler bizleri devre dışı bırakmak isteyenler oldu. Bunların hiç birine kulak asmıyoruz. Sizlere inat bizler daha çok çalışacak ve engelli kardeşlerimize daha çok sahip çıkacağız. Dokunduğumuz birçok hayatın içinde dramlar gördük. Biz bu dramlara bu hayatlara güç katmaya devam edeceğiz. Bize bu yolda destek veren Kaymakamımıza, belediye başkanımıza, meclis üyelerimize, AK Parti Dilovası İlçe Teşkilatına, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, işadamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.”dedi.

ÇARIKÇI’DAN ELDEN VE YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR

Dilovası Belediye Başkan Vekili Adem Çarıkçı, “Böylesine özel bir günde özel kardeşlerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Engelli kardeşlerimizin topluma kazandırılması için gerek bireysel olarak gerekse kamu yöneticileri olarak her zaman onların yanlarında olmaya çalışıyoruz. Dilovası Engelliler Derneği Başkanımız Samet Elden ve ekibinin çalışmalarını yakından takip ediyor ve özverili çalışmalarından dolayı başkan ve yönetimine teşekkür ederek başarılar diliyorum.”dedi.

ENGELLİLERİMİZE KARŞI DUYARSISIZ

Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan ise yaptığı konuşmasında “Ülkemizde beş bucuk milyon engelli kardeşimiz var. Buda nüfusumuzun yüzde 6,9’una tekâmül ediyor. Bu kadar engelli kardeşimizin olduğu toplumda ne yazık ki engelli kardeşlerimize karşı biraz duyarsız bir toplumuz. En basit olarak engelli vatandaşlarımızın yürüyüş yollarına gerek esnaf gerek kamu kurumlarının diktiği direkler gerekse araçlarını park eden vatandaşları sıklıkla görebiliyoruz. Engellilerimize saygı duyalım.

ENGELLİLERİMİZ İSTİHDAMA KATMALIYIZ

Ayrıca engelli kardeşlerimizin istihdamına yönelik çalışmalarımız çok ağır gidiyor. Kurumlar firmalar engelli kardeşlerimizin istihdamı konusunda sorunlar çıkartabiliyor. Performanslarının zayıf olacağını düşünerek çalıştırmak istemiyorlar. Ancak önceki gün televizyonlar da gördük engelli bir kardeşimiz ilçede ki 2 bin kişinin telefonunu hafızasında tutabildiğini gördük. İlçede ki tüm hastane, doktor ve eczanelerin telefonlarını hafızasında tutarak anında ulaşımı sağlayabildiğini gördük. Engelli kardeşlerimizin sportif alanlarında ki başarılarına hepimiz şahidiz. Demek ki engelli kardeşlerimizin de önemli başarılarının olduğunu görmezden gelemeyiz. Kamu yöneticileri olarak engelli kardeşlerimizin istihdamı konusunda daha çok çalışmalıyız. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte ilçemizde öncelikle eğitim ve ardından istihdamları konusunda çalışmalarımız sürüyor. İnşallah bundan sonra da daha güzel çalışmaları hep birlikte yapacağız.”dedi.

DOYASIYA EĞLENDİLER

Konuşmaların ardından Dilovası Engelliler Derneği’nin çalışmalarını gösteren slayt gösterisi sunuldu. Programda davetliler engelli sanatçılar Serhat Atasoy ve Yunus Gökoğlan’ın birbirinden güzel şarkıları ile coşarken, daha sonra zeybek gösterisi, şiir dinletisi, işaret dili ile şarkılar, çocuk oyunları gösterileri ve skeçler ile doyasıya eğlendiler.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL