Dilovası’nda İmar Barışı devam ediyor!

İmar barışında 31 Ekim olan son başvurusu süresinin 31 Aralık tarihine uzatılacağını açıklanmasının ardından, Dilovası Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde kurulan İmar barışı kayıt ofisleri 31 Aralık 2018- tarihine..

Dilovası’nda İmar Barışı devam ediyor!

İmar barışında 31 Ekim olan son başvurusu süresinin 31 Aralık tarihine uzatılacağını açıklanmasının ardından, Dilovası Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde kurulan İmar barışı kayıt ofisleri 31 Aralık 2018- tarihine kadar kayıt almaya devam edeceği bildirildi.

İMAR BARIŞINDA SÜRE 31 ARALIK’A UZATILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışında 31 Ekim olan son başvurusu süresinin 31 Aralık tarihine uzatılacağını açıklamasının ardından, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, İmar ve şehircilik müdürlüğümüzün bünyesinde kurulan İmar barışı kayıt ofislerimiz 31 Aralık 2018- tarihine kadar kayıt almaya devam edeceklerini söyledi.

HALKIMIZIN MAĞDURİYET YAŞAMAMASINI İSTİYORUZ

Başkan Toltar, Vatandaşlarımızın mutlaka bu süre içerisinde 31 Aralık 2017 tarihinde önce yapılan yapıların kayıt başvuruların yapılmasını isteyerek, bu sürenin bir daha uzatılmayacağını belirtti. Başkan Toltar, “Dilovası’nın önemli sorunlarından biri olan 2/B ve orman arazileri üzerine kurulu bulunan yüzlerce yapının ruhsatsız yada iskansız bir şekilde olmasından dolayı hem belediyemiz hem de vatandaşlarımız sürekli mağdur durumda oluyordu. Nihayet ki hükümetimiz tarafından açıklanan imar barışı sayesinde hem vatandaşlarımızın mağduriyeti ortadan kaldırılmış olacak ve belediyemiz hizmet noktasında daha sağlıklı bir şekilde yoluna devam edecektir. Hükümetimizin açıkladığı İmar Barışı kanunundan sonra bizde belediye olarak 8 Haziran’dan itibaren ofisler kurarak İmar Barışı’na başvuruda bulunan vatandaşlarımıza yardımcı olmakta ve bilgilendirme yapmaktayız. Vatandaşlarımızın yapılarının yasal olabilmesi için halkımıza elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Halkımızın da çıkan bu yasadan faydalanmaları ve ilerde mağduriyet yaşamamaları için 31 Aralık’a kadar başvurularını yapmalarını ümit ediyoruz.” Dedi

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL