Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Dilovası'nda Muhtarlar Günü kutlandı | Kocaelide Bugün

Dilovası’nda Muhtarlar Günü kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü’nde, Dilovası İlçe Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Mahalle muhtarları, STK. Temsilcileri, Kurum Müdürleri ve ilçe..

Dilovası’nda Muhtarlar Günü kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü’nde, Dilovası İlçe Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Mahalle muhtarları, STK. Temsilcileri, Kurum Müdürleri ve ilçe Halkı Katıldı.

Dilovası Belediye Meydanında Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından çelenk sunumu gerçekleştirdi. Mimarsinan Mahallesi Muhtarı Alaattin Durmuş bir konuşma gerçekleştirdi Durmuş muhtarlık, demokrasimizin en eski örneği, kültürümüzün ve toplum hayatın vazgeçilmez yapı taşlarından olduğunu ifade etti. Durmuş, “Muhtarlık, demokrasimizin en eski örneği, kültürümüzün ve toplum hayatımızın vazgeçilmez yapı taşlarındandır.  19 Ekim 1829 Osmanlı’da muhtarlık müessesinin hayata geçtiği tarihtir. Muhtarlar, demokrasinin en lüzumlu manada tecelli ettiği kişilerdir. Muhtarlar halkla daima iç içedirler. Halkı yönetenler arasında bir köprü vazifesi görürler. Onların demokratikleşme, yerelleşme, sivilleşme tabanının sesini tavana iletme gibi çok ciddi görevleri vardır dedi. Muhtar Durmuş daha önce aramızdan ayrılan Turgut Özal Mahalle muhtar Arkadaşımız Şirin Barış ve Hakkın Rahmetine Kavuşan Tüm Muhtarlarımıza Cenabı Allahtan Rahmet diliyorum dedi.

MUHTARLARLA BİRLİK İÇİNDEYİZ

Belediye Toplantı salonunda Muhtar ve katılımcıları ağırlayan, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla, başta ilçede görev yapan 14 mahalle muhtarı olmak üzere Kocaeli genelindeki tüm muhtarların gününü kutladı. Toltar, “Muhtarlarımız, seçimle göreve gelen ve demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiptir. Bir yandan mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynar. Vatandaşımızın hastasında, cenazesinde, düğününde kısacası sosyal yaşamın içerisinde kendini gösteren her türlü üzüntüde ve sevinçte kapısını gönül rahatlığıyla çaldığı makamda görev yapan Güzel İlçemizin 14 mahalle muhtarıyla bizler de sürekli diyalog halindeyiz. Mahallelerimize yapacak olduğumuz hizmet ve yatırımlara dair sürekli istişare ederek, vatandaşımızın taleplerini çok daha sağlıklı bir şekilde yerine getirebiliyoruz.

Daha önce Aramızda ayrılan Turgut Özal Mahalle muhtarımız, Mehmet Şirin Barışa ve Ahrete İntikal eden Rahmani Rahmana kavuşan tüm Muhtarlarımıza Yüce Allah’tan Rahmet diliyorum.”dedi

MUHTARLIK KAMU HİZMETİ

Daha Sonra söz alan Dilovası İlçe Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, “Muhtarlık, çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birisi olup yönetime katılımcılığı kolaylaştırmaktadır. Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikârdır. Gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, Geçen Yaz Aramızda Arılan Turgut Özal Mahalle muhtarımız Mehmet şirin Barış’ı da Allahtan rahmet anıyorum. Yerine Göreve Başlayan Vacip Mengubeti Kardeşimizde İlçemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımızın ′Muhtarlar Günü′nü en kalbi duygularımla kutluyorum dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL