Diş Hekimliği Fakültesi’nde Önlük Giyme Töreni

Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2018-2019 Akademik Yılı 3.sınıf öğrencilerinin önlük giyme töreni Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Rektör Yardımcıları..

Diş Hekimliği Fakültesi’nde Önlük Giyme Töreni

Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2018-2019 Akademik Yılı 3.sınıf öğrencilerinin önlük giyme töreni Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi ve Prof. Dr. Ahmet Küçük, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Özel, İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, Kocaeli Diş Hekimleri Odası Başkanı Töre Genç, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, son yıllarda DUS (Diş Hekimliği Sınavı)’ta gösterilen başarı ile gurur duyduklarını belirterek bu başarıdan dolayı öğrenci ve öğretim üyelerine teşekkür etti. Bugün önlüklerini giyen öğrencilerin yarın daha büyük başarılara imza atacağına inandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Hülagü, “Diş hekimliği alanında kitabi bilgi kadar uygulamada pratikleşmeye, tatbik etmeye büyük bir ihtiyaç duyulduğu şüphesiz bir gerçektir. Fakültemizin hastanesinde önlüklerini giyerek eğitiminin uygulama alanına devam eden öğrencilerimiz bu başarılı eğitim modelini sürdürerek daha iyi yerlere gelecektir.” dedi.

“Bugünden itibaren hastalarınızla temas etmeye onlara hizmet vermeye başlayacaksınız. Öncelikle hangi alan olursa olsun hekimliğin kutsiyetini kavramanızın esas koşul olduğunu bilmelisiniz.” diyen Rektör Prof. Dr. Hülagü sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizlerden Rektör ve bir hekim olarak beklentim; insan, hasta ve hekim haklarına saygılı olmanız, bilimselliği ön planda tutmanızdır. Hekimlik alanında başarılı olmanın tek koşulu alanınızdaki gelişmeleri yakından takip ederek, pratikten hiç uzaklaşmamaktır. Bu koşulları sağladığınızda inanın ki alanınızda başarılı olmanız ve mesleğinizi en üst seviyede temsil etmenizin önünde hiçbir engel kalmayacaktır.”

Diş hekimliğinin usta-çırak ilişkisi içinde öğrenildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Emre Özel, “Öğrencilerimiz üçüncü sınıftan itibaren kliniğe geçerek uygulama deneyimi kazanıyor.” dedi. Dişte Uzmanlık Sınavında üst sıralarda yer aldıklarını belirten Dekan Prof. Dr. Özel, önlük giyecek tüm öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.

Tören protokol üyelerinin Diş Hekimliği Fakültesi 3. Sınıf öğrencilerine önlük giydirmesiyle sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL