Doç. Dr. Konak, KOÜ’yü Fransa’da Temsil Etti

Kocaeli Üniversitesi Heykel Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ceyhun Konak Fransa’da düzenlenen 28. Uluslararası Valloire Buz Heykel Sempozyumu’na katıldı. Avustralya, Danimarka, Filipinler, Fransa, Hollanda, Litvanya, Meksika, Rusya, Tayvan ve Ukrayna’dan..

Doç. Dr. Konak, KOÜ’yü Fransa’da Temsil Etti

Kocaeli Üniversitesi Heykel Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ceyhun Konak Fransa’da düzenlenen 28. Uluslararası Valloire Buz Heykel Sempozyumu’na katıldı.

Avustralya, Danimarka, Filipinler, Fransa, Hollanda, Litvanya, Meksika, Rusya, Tayvan ve Ukrayna’dan Heykeltraşların katıldığı organizasyonda Konak, Türkiye’yi ve Üniversiteyi başarıyla temsil etti.

Uluslararası bir jüri tarafından projelerin değerlendirilip kabul edildiği organizasyona Konak,  “Pawn’s Dream” isimli eseriyle davet edildi. Gerçekleştirdiği çalışmayla sempozyum alanını gezen her yaştan Fransız sanat severlerin büyük beğenisini kazandı. Uluslararası farkındalığın önemini vurgulayan Konak, önümüzdeki dönemde Heykel Bölümü öğrencilerinin yurtdışı sempozyumlarda boy göstermeleri için çalışacağını söyledi. Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün bu konuda her zaman destekleri olduğunu ifade etti.

Bir sonraki projesi için 22 Ocak’ta Amerika’nın Colorado eyaletinde gidecek olan sanatçı, burada düzenlenecek Breckenridge Snow Sculpture Championship’e katılacak. Heykel alanında Dünya çapında birçok etkinliğe katılan Konak, bugüne kadar 3 kıta ve 12 farklı Ülkede eserler gerçekleştirdi. Ayrıca bu alanda 3 de ödülü bulunuyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL