Ekonomi Genel Güncel İzmit Manşetler Yaşam

Doğu Kışla Pazar Alanında Dev İftar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Mehmet Ali Paşa Mahallesi’ndeki Doğu Kışla Parkı’nın karşısında inşa ettiği pazar alanı için tanıtım programı düzenledi. İftar programıyla birlikte gerçekleştirilen tanıtım programında 5 bin kişiye orucunu açtı…

Doğu Kışla Pazar Alanında Dev İftar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Mehmet Ali Paşa Mahallesi’ndeki Doğu Kışla Parkı’nın karşısında inşa ettiği pazar alanı için tanıtım programı düzenledi. İftar programıyla birlikte gerçekleştirilen tanıtım programında 5 bin kişiye orucunu açtı. 35 dönüm alana kurulan kapalı pazar alanı tam donanıma sahip. Vatandaşların rahatça alışveriş yapabilecekleri pazar alanında pazarcılar için de her şey mevcut.

YOĞUN KATILIM

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği pazar alanının tanıtım ve iftar programına Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, Genel Sekreter İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay, Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanı Ali Karaca, Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim pazar alanını yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanı Ali Karaca da konuşmasında “Kim bu ülkede pazarcı esnafı için bir çivi çakmışsa Allah hepsinden razı olsun” dedi.

TAM DONANIMLI

Yaklaşık 35 bin metrekare alan üzerine kurulan kapalı pazar alanı 18 bin metrekare kullanım alanına sahip. Pazar alanında 3 bin 400 metre uzunluğunda pazarcı tezgâhı bulunacak. Kapalı pazar alanının üstü büyük araçlar için otopark olarak kullanılacak. Yapının yaklaşık 800 metrekaresi idari bina, zabıta odası, wc, kafeterya, mescit, bebek emzirme odası ve seminer salonunda oluşuyor. Ayrıca proje 371 büyük araç ve 255 normal araç otoparkıyla birlikte bölgenin otopark sorununu da çözecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL