Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Doğu Türkistan için 'Sessiz Çığlık' | Kocaelide Bugün

Doğu Türkistan için ‘Sessiz Çığlık’

İHH Kocaeli’den Doğu Türkistan için Sessiz Çığlık İHH Kocaeli, Doğu Türkistan’daki Çin zulmünü protesto etmek amacıyla Kitlesel Basın Açıklaması düzenledi. İzmit ilçesindeki tarihi Fevziye Camisi önünde cuma namazı sonrası toplanan..

Doğu Türkistan için ‘Sessiz Çığlık’

İHH Kocaeli’den Doğu Türkistan için Sessiz Çığlık

İHH Kocaeli, Doğu Türkistan’daki Çin zulmünü protesto etmek amacıyla Kitlesel Basın Açıklaması düzenledi.

İzmit ilçesindeki tarihi Fevziye Camisi önünde cuma namazı sonrası toplanan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar, taşıdıkları pankart ve dövizlerle Doğu Türkistan’da Müslümanlara yönelik saldırılar protesto etti.

Grup adına açıklama yapan İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı İsmail Yeşildal, Doğu Türkistan’da Müslüman Uygurlara yapılan hak ihlalini anlattı.Çin’in “eğitim kampı” olarak adlandırdığı toplama kamplarında, 1-3 milyon insanın bulunduğunun tahmin edildiğini vurgulayan Yeşildal, şöyle dedi:”Doğu Türkistan’da inşa edilen bu büyük hapishaneler Nazi Almanyası uygulamalarını andırmaktadır. Evlerinden, yurtlarından, eş ve çocuklarından zorla ayrılan insanların sayıları her geçen gün artarken aynı zamanda uygulanan işkence ve zulümler neticesinde yüzlerce insan hayatını kaybetmektedir. Birçok aileye akrabalarının cesedi teslim edilmiş ancak ölüm nedeni hakkında herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Kampların yaşam koşulları çok kötü olup, içerisinde çocukların da bulunduğu tutukluların sayısı, kampların alabileceği insan kapasitesinin kat kat üstündedir. İnsanlar, sırt üstü yatma imkanına bile sahip olmadıkları için, ancak yanlarına dönerek yatmaktadırlar.”

Yeşildal, uluslararası kamuoyundan Doğu Türkistan için harekete geçmelerini talep ettiklerini sözlerine ekledi.Doğu Türkistanlı Hafız Selahattin Muhammed, Kur’an-ı Kerim okudu, Uygurca dua yaptırdı..

Eyleme katılanlar daha sonra ellerini ağızlarına götürerek “sessiz çığlık” eylemi yaptı.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL