Ekonomi Genel Güncel Manşetler Yaşam

“Dönüşmesi gereken 5 milyon Konut Var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi inceleme ve ziyaret için bulunduğu Tekirdağ’da son dönemlerde yapılan çevre yatırımlarını değerlendirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi programa katılmak..

“Dönüşmesi gereken 5 milyon Konut Var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi inceleme ve ziyaret için bulunduğu Tekirdağ’da son dönemlerde yapılan çevre yatırımlarını değerlendirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi programa katılmak için bulunduğu Tekirdağ’da geçmiş yıllarda Türkiye’nin en büyük çevre projesinin hayata geçirilmeye başlandığını, bu proje kapsamında çarpık sanayilerin birleştirilerek 8 organize sanayi bölgesi haline getirildiğini, 4 mevcut organize sanayi bölgesiyle de 12 sanayi bölgesinin oluştuğunu anlattı.

Projenin 2019 yılında tamamlanmasıyla Çorlu ve Ergene Nehrinin eskisi gibi temiz ve çevreye zararsız, bölgeye faydalı bir nehir olacağını kaydeden Kurum, “Sanayi bölgelerinin tamamında atık su arıtma tesisimiz var. Ancak geçtiğimiz günlerde bir tesisimizin arıtma tesisini çalıştırmamasından dolayı kirlilik yaşandığını hep beraber gördük. Gerekli tesise de kapatma cezası verdik. Bu büyük çevre projemiz bitene kadar da mevcut kontrollerimiz an be an yapılacaktır. Kimsenin Ergene Nehri’ni kirletmesine de müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

“5 MİLYON KONUT VAR”

“Deprem ülkesiyiz. Ülkemizin her yerinde dönüşmesi gereken yaklaşık 5 milyon konut var. Bu konutları öncelik sırasına göre tüm ilçelerde, tüm şehirlerimizde dönüştüreceğiz. Tabii burada yapacağımız dönüşümde, yeni konutların yerel mimariye, yerel altyapıya uygun, gerçekten yatay yapılaşmış konutlar olması gerekiyor. Dönüştürdüğümüz konutların örnek projeler olması gerekiyor.”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL