Down sokak festivalinde muhteşem açılış

Gölcük Belediyesi, +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği,  ve Gölcük Kent Konseyi işbirliği ile muhteşem bir şenlik organizasyonu düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu şenlikte down sendromlu bireyler ve 66.sokak tarihi bir..

Down sokak festivalinde muhteşem açılış

Gölcük Belediyesi, +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği,  ve Gölcük Kent Konseyi işbirliği ile muhteşem bir şenlik organizasyonu düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu şenlikte down sendromlu bireyler ve 66.sokak tarihi bir gün yaşadı. Bu şenliğin mimarı dernek başkanı Belgin Abanoz’a Başkan Ellibeş ve katılımcılar teşekkürlerini iletti.

Gölcük Belediyesi, +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği, ve Gölcük Kent Konseyi işbirliği ile tek kelimeyle muhteşem bir şenlik organizasyonu düzenlendi. Derneğin kafesinin bulunduğu 66.Sokakta düzenlenen şenliğe geniş katılım olurken, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve eşi Feriha Ellibeş, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş’ın eşi Funda Altıntaş, Galatasaray ve Milli eski Futbolcusu Mustafa Kocabey, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, Muhtarlar Derneği Gölcük Şube Başkanı Bilge Saral, siyasi parti başkanları ve yöneticileri, dernek başkanları ve yönetimleri, down sendromlu bireyler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Dernek Başkanı Belgin Abanoz ve yönetimi örnek bir ev sahipliği gerçekleştirirken, 66.Sokak tarihi bir gün yaşamış oldu.

BELEDİYE BAŞKANIMIZA DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM

İlk olarak down sendromlu bireyler ile birlikte sokağın başında kurdele kesimi gerçekleştirildi. Sonrasında günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yapıldı. İlk konuşmayı Down Sendromlular Dernek Başkanı Belgin Abanoz yaptı. Abanoz konuşmasında, “Kurulduğumuz günden bu yana down sendromlu bireylerimiz ile birlikte etkinlikler yapmaya ve etkinliklerin içinde olmaya çalışıyoruz. Bu noktada da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bizim mücadelemiz sürecek. Bu noktada bize büyük destek olan ayakta kalmamızı sağlayan Başkan Mehmet Ellibeş’i çok teşekkür ediyorum. Bu şenliğe katılan herkese yürekten sevgilerimi sunuyorum. Bir de böyle bir derneği kurmama vesile olan ve yaklaşık iki aydır hastane de tedavi altında olan Hüseyin’i hatırlamak ve sevgileri sunmak istiyorum. Down sendromlu bireylerle birlikte sürdürdüğümüz çalışmalarımız güçlenerek sürecek” dedi.

HER DAİM YANLARINDA OLACAĞIZ

Abanoz’un konuşması sonrasında Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk bir konuşma yaptı ve çok güzel hazırlanmış bir şenlik. Bu şenliğinde içinde olmak bizlere mutluluk veriyor. Her zaman Down sendromlu bireylerimizin yanındayız, onların destekçisiyiz” dedi. Ardından da Başkan Mehmet Ellibeş bir konuşma gerçekleştirdi. Ellibeş konuşmasında, “Ben öncelikle bu derneği bu günlere getiren, bu etkinliğin gerçekleşmesinde büyük emeği olan, Belgin Abanoz kızımızı yürekten kutluyorum. Bu işin kahramanı odur. O öncülük ediyor ki, bu etkinlikler yapılıyor. +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneğinin her zaman yanında olacağız. Down sendromlu evlatlarımız bizim çocuklarımız. Birlikte yaşadığımız tüm bireyler olarak eşit haklara sahibiz. Birlikte yaşama kültürünü ve alt yapısını oluşturmak hepimizin ortak sorumluluğu. Belgin kardeşim ve arkadaşları Down sendromlu bu çocukları, insanları topluma kazandırıp, onların hayatta olmasını sağlıyor ki, büyük bir işi başarıyorlar” dedi.

MİLLİ FUTBOLCU MUSTAFA KOCABEY DE KATILDI

Konuşmaların sonrasında emeği ve destekleri için Galatasaray ve Milli Futbolcu Mustafa Kocabey’e, İşkadını Hicran Erişmiş’e, Game Fitness Sahibi Erdal Kanpara’ya plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi.  Derneğin kafesinde çalışan down sendromlu bireylere başarı madalyaları takıldı. Gölcük Belediye Halk Dansları topluluğu mini bir gösteri gerçekleştirdi ve son olarakta yerel sanatçılar mini bir konser verdi ve şenlikler başarıyla gün boyu sürdü. Açılan stantlarda el emeği ürünler yapıldı ve satışı gerçekleştirildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL