Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Dr. Ender Saraç, Pazar’da sağlık sırlarını verdi | Kocaelide Bugün

Dr. Ender Saraç, Pazar’da sağlık sırlarını verdi

Dr. Ender Saraç 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla İzmit Perşembe Pazarı’nda vatandaşlara sağlıklı olmanın yollarını anlattı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla Kocaeli’nin İzmit ilçesinde kurulan Perşembe Pazarı’nda..

Dr. Ender Saraç, Pazar’da sağlık sırlarını verdi

Dr. Ender Saraç 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla İzmit Perşembe Pazarı’nda vatandaşlara sağlıklı olmanın yollarını anlattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla Kocaeli’nin İzmit ilçesinde kurulan Perşembe Pazarı’nda Dr. Ender Saraç’ı vatandaşlarla buluşturdu. Perşembe Pazarı’nda gezerek mevsimin sebze ve meyvelerini inceleyen ve bunların nelere şifa olduğunu pazardaki vatandaşlarla paylaşan Dr. Ender Saraç pazarda kurulan stantta soruları da cevapladı.

HER GÜN 10 BİN ADIM, KANSERİ HAYATINIZDAN ATIN

Kansere dikkat çekmek için gerçekleştirilen programda vatandaşlara elma ve Kanser Haftası şapkası dağıtıldı. Beslenme diyet uzmanı Saraç, pazardaki gezisi sırasında pek çok şifalı bitki görerek bunları halka tavsiye etti. Pazarda tezgahları gezen Saraç, kansere farkındalık oluşturmak amacıyla pazarcı esnafına “Her Gün 10 Bin Adım, Kanseri Hayatınızdan Atın” yazılı yelek, şapka ve broşür dağıttı. Pazarda Dr. Ender Saraç’a Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Başkanı Mücahit Arslan eşlik etti. Projeye destek veren pazarcı esnafı da, tezgahlarına sebze-meyve tüketmenin önemine vurgulayan pankartlar astı.

LİMON SARIMSAK ŞİFASI

Dr. Ender saraç pazarda alışveriş yapan kalabalığa şunları söyledi: “Sahilde, parkta temiz havaya çıkın. Egzersiz yapın. Bol su için. Özellikle yeşil çay tüketin. Koyu renkli meyve ve sebzelerden sık tüketin. Bel civarınızı kesinlikle yağlandırmayın.” Saraç, kolesterol, tansiyon gibi sorunlara da bitkisel çözümler sundu. Ender Saraç “Kolesterol ve tansiyon için 2 litre limon suyuna 40 diş sarımsak hafifçe ezilerek karıştırılıyor. Bu karışım 30 gün bekletildikten sonra günde bir fincan ölçeğinde tüketiliyor.” dedi.

 SARAÇ ÖNERİLER VERDİ

Vatandaşlara Taşköprü sarımsağı ve sarı mercimek yemelerini söyleyen Dr. Ender Saraç, “Enerji isteyenler için sarı mercimek ucuz ve iyi bir protein kaynağıdır. Onun yanında biraz siyez bulguru ve bir bardak ayranla da harika bir öğün olur. Burada Taş Köprü sarımsağı gördüm. Mümkün olduğunca Çin sarımsağı almayın. Çünkü içerisindeki antioksidan oranı bizim sarımsağımızla aynı değil. Taşköprü sarımsağı gayet doğaldır, kansere karşı korur, kolestrolü düşürür, kanı sulandırır. Tam şimdi otların mevsimi, pazarlarda otlar var. Bunları yiyin” dedi.

KANSER TARAMASI

Pazarda gördüğü ve daha sonra satın aldığı acı sarmaşığın biraz haşlandıktan sonra yumurta kırılarak yendiğini belirten Dr. Saraç bu bitkinin çok güzel bir kan temizleyici olduğunu vurguladı. Pazar alanındaki konuşmasının ardından kadınların sorularını yanıtlayan Saraç, vatandaşlara sağlıklı beslenmeleri için çeşitli tarifler verdi. Ayrıca pazarda alışveriş yapan vatandaşlar kanser taraması için İzmit, Darıca, Derince ve Gölcük KETEM’e yönlendirildiler.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL