Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR, 1’DEN HAYDİ HAYDİ BÜYÜKTÜR” | Kocaelide Bugün
Dünya Güncel Politika

“DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR, 1’DEN HAYDİ HAYDİ BÜYÜKTÜR”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. AK Parti Genel Merkezinde, Başbakan Binali Yıldırım ve bakanların da hazır bulunduğu toplantıda Cumhurbaşkanı..

“DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR, 1’DEN HAYDİ HAYDİ BÜYÜKTÜR”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. AK Parti Genel Merkezinde, Başbakan Binali Yıldırım ve bakanların da hazır bulunduğu toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

“2019 YILINDAKİ SEÇİMLERDE İYİ BİR NETİCE ELDE EDEBİLMEMİZ, ÖNÜMÜZDEKİ YIL GÖSTERECEĞİMİZ ÇABAYA BAĞLI”

2019 yılında yapılacak mahalli idareler, milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2018’in çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini, 2019’daki seçimlerde iyi bir netice elde edebilmelerinin 2018’de gösterilecek çabaya bağlı olduğunu söyledi.

Milletin moralini bozmak isteyenlerin kullandığı malzemeleri birer birer ellerinden aldıklarını, Suriye ve Irak’ta durumun giderek kontrol altına alındığını, Rusya ve İran’la kurdukları diyaloğun meyvelerini bölgede almaya başladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin hassasiyetlerine saygı gösterilmesi şartıyla Amerika Birleşik Devletleri’yle de bölgede birlikte çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını kaydetti.

Körfez ülkelerinin kendi aralarında birlik ve beraberliği sağlamadan dışarıdan bölgeye yönelen tehditlerin üstesinden gelebilmelerinin mümkün olmadığını ve bu doğrultudaki çabaları da sürdüreceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kudüs meselesi, bölgemizde zaten sıkıntılı olan durumu çok daha içinden çıkılmaz bir hâle getirmiştir. Türkiye olarak dönem başkanı olduğumuz İslam İşbirliği Teşkilatı’nı harekete geçirerek Kudüs’ü Filistinlilerin başkenti olarak ilan etmek suretiyle bu durum karşısındaki tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk” diye konuştu.

“DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR, 1’DEN HAYDİ HAYDİ BÜYÜKTÜR”

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ABD’nin vetosu üzerine bu konuda bir karar alamadığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz ‘dünya 5’ten büyüktür’ derken işte tam da bu durumu kastediyorduk. Buradan bir kez daha hatırlatıyoruz ki dünya 5’ten büyüktür; hele hele 1’den haydi haydi büyüktür, 196 kez büyüktür” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin; konunun BM genel kurulunda görüşülmesi öncesinde gösterdiği tavrın insanlığın vicdanında derin yaralar açtığını ifade etti ve şu değerlendirmelerde bulundu: “Demokrasi tarihine bu çok çirkin bir tespit olarak girecektir. Ve affedilmez bir tespit olarak demokrasiler tarihinde yerini alacaktır. ‘Ben güçlüyüm, benim nükleer başlıklı silahlarım var, benim her türlü uçaklarım var, bombalarım var’; bunlar size güç kazandırmaz. İşte yanınızda sadece İsrail’i bulursunuz veya işte ona benzer beş-altı tane ülkeyi bulursunuz, bununla beraber karşınızda 128 ülkeyi dimdik ayakta durduğunu görürsünüz. Kaldı ki çekimser davranan veya katılmayanların da bilesiniz ki onların da yeri büyük ihtimalle 128’in yanıdır. Çünkü bizim son ana kadar tespitimiz 160 ile 190 arası oradan bir kabul oyunun çıkacağı istikametindeydi. Ama Beyaz Saray telefonların başına geçti, oradan bu ülkeleri tek-tek tehdit ettiler, açıktan tehdit ettiler. ‘Biz hem dolarları vereceğiz, işte hem milyon dolar vereceğiz, buna rağmen bizim karşımıza dikilecekler.’ İnsanoğlunun, hele hele devletlerin demokratik iradeleri ne zamandan beri paralarla satın alınmaya başlandı?”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL