Dünya bize ders vermesin, Türkiye’den ders alsın

Kartepe Zirvesi’nde konuşan UCLG-MEWA ( Dünya Birleşmiş Kentler Federasyonu) Eş-Başkanı ve Dannieh Belediyeler Birliği Başkanı Mohamed Saadie, Uluslararası toplumun ders vermeye çalıştığını fakat Türkiye’nin dünyaya ders verdiğini belirtti. Dünya bize ders vermesin,..

Dünya bize ders vermesin, Türkiye’den ders alsın

Kartepe Zirvesi’nde konuşan UCLG-MEWA ( Dünya Birleşmiş Kentler Federasyonu) Eş-Başkanı ve Dannieh Belediyeler Birliği Başkanı Mohamed Saadie, Uluslararası toplumun ders vermeye çalıştığını fakat Türkiye’nin dünyaya ders verdiğini belirtti.

Dünya bize ders vermesin, Türkiye’den ders alsın

Dünya Birleşmiş Kentler Federasyonu Eş-Başkanı Mohamed Saadie,  Kartepe Zirvesi’nde verdiği açıklamada uluslararası toplumun bizlere ders verdiğini ifade etti.  Aynı zamanda Dannieh Belediyeler Birliği Başkanı olan Saadie, “Batı ders vermekle yetinmiyor. İnsan hakları konusunda da bize baskı kuruyor. Dünyanın her yerine vizesiz geziyorlar. Bize sınırlı birkaç ülke bırakmışlar. Bizim hayatımızı sürdüreceğimiz asıl yerleri sınırlandırıyorlar. Asıl insan hakları ihlali yapan onlar. “ifadelerini kullandı.

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU BÜYÜK ROL OYNADI

Dünya’nın Türkiye’den ders alması gerektiğini vurgulayan Mohammed Saadie” Türkiye Benim ikinci vatanım oldu. Büyük bir ağ oluşturan Türkiye Cumhuriyeti, bu bölgeye örnek oluşturmaya başladı ve yardımların ulaşmasını sağladı. Bunun belki de en büyük örneği, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun başında olduğu Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin yaptığı çalışmalar oldu. Geçtiğimiz günlerde Filistin ve Türk Belediyeleri ile bir işbirliği protokolü imzalandı. Eminim ki bu protokol daha da kapsamlı olacak. Bu proje tüm Arap ve bölge ülkelerine kapsayacağına inanıyorum.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL