Güncel Manşetler

‘’Düşük Karbon Kahramanı’’

İZAYDAŞ, ‘’Düşük Karbon Kahramanı’’ oldu   Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yaptığı yatırımlarla kendini yenileyen ve çağın gereklerine uygun şekilde dizayn edilen İZAYDAŞ “Düşük Karbon Kahramanı” olarak ödüllendirildi. Karbon salımı konusunda cimri..

‘’Düşük Karbon Kahramanı’’

İZAYDAŞ, ‘’Düşük Karbon Kahramanı’’ oldu

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yaptığı yatırımlarla kendini yenileyen ve çağın gereklerine uygun şekilde dizayn edilen İZAYDAŞ “Düşük Karbon Kahramanı” olarak ödüllendirildi. Karbon salımı konusunda cimri davranan şirketler, III. İstanbul Karbon Zirvesi’nde Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından “Düşük Karbon Kahramanı” seçildi. Aralarında İZAYDAŞ’ın da bulunduğu, başarılarıyla dikkat çeken 16 şirket ve kurum, Düşük Karbon Kahramanı ödülünü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ün elinden aldı.

 ÇÖP-GAZINDAN-ENERJİ-ÜRETİM-TESİSİ-LFG-300x171

III. İSTANBUL KARBON ZİRVESİ

Karbon yönetiminde başarılı şirketler ödüllendirildi. Karbon ayak izini düşürmek için attığı her adıma özen gösteren İZAYDAŞ, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği tarafından verilen Düşük Karbon Kahramanı ödülünü 3. Karbon Zirvesi’nde aldı. Zirveye İZAYDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Bayram Karakuş, Proje Şefi Onur Uludağ, Çevre Yönetim Sistemleri Sorumlusu Aysun Saraç,  Pazarlama Şefi Ali Doğan, Müşteri Hizmetleri Sorumlusu Helin Esenlik, Çevre Laboratuvarı çalışanı Ali Karakuş, Geri Kazanım Sorumlusu Arzu Ulutaş, Özel Kalem’den Yusuf Yazıcı, Halkla İlişkilerden Ferhat Yıldız ve Özkan Aytaç katıldı. İZAYDAŞ’ın kurduğu stant yoğun ilgi görürken oturumlar arası verilen aralarda katılımcılara tanıtım broşürleri dağıtıldı.

 

İZAYDAŞ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Uluslararası Emisyon Ticareti Derneği (IETA), İTÜ Arı Teknokent ve İTÜNOVA TTO desteğiyle SÜT-D tarafından düzenlenen zirvede, Türkiye’den ve yurt dışından katılan 58 proje değerlendirildi. Başarılarıyla dikkat çeken, aralarında İZAYDAŞ’ın da bulunduğu 16 şirket ve kurum, Düşük Karbon Kahramanı ödülüne layık görülürken İZAYDAŞ’ın ödülünü Genel Müdür Yardımcısı Bayram Karakuş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ün elinden aldı. Müsteşar Öztürk, alanında tek, müstesna bir kurum olduğunu belirttiği İZAYDAŞ’ın başarılarının devamını diledi.

 

SERA GAZI ETKİSİNİN ÖNÜNE GEÇİLDİ

Kocaeli’nde her gün 1800 ton evsel atığı düzenli depolama alanlarında bertaraf eden İZAYDAŞ, Solaklar tesisinde kurduğu çöp gazından enerji üretim tesisinde, 2012 yılından bu yana elektrik üretimine devam ediyor. Kurulu gücü 5,1 MW olan bu tesis, depolama alanlarından oluşan ve karbondioksite göre 21 kat daha zararlı olan metan gazının neden olduğu sera gazı etkisinin de önüne geçerek çevre ve hava kalitesine ciddi katkı sağlıyor. (LFG) Çöp gazından enerji üretim tesisi sadece 2015 yılında 36.570.880 kWh enerji üretirken 18 Bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılamış oldu.

 

YÜZBİNLERCE AĞACIN ÖMRÜ KADAR

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İZAYDAŞ gerçekleştirdiği bu prestijli proje kapsamında sadece dört yılda elde edilen 469.016 ton CO2 emisyon azaltımı ile yaklaşık 500 bin adet ağacın ekilip ömrü boyunca sağlayacakları toplam emisyon azaltımı sağladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL