Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
"Düşününce insanın yüreği titriyor" | Kocaelide Bugün

“Düşününce insanın yüreği titriyor”

  Soykırımın Yıldönümünde Türkkan’dan Kırım Tatar Türkleri İçin Anma Açıklaması İYİ Parti Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan “Bugün aslında hiç hatırlamak istemediğimiz, unutanın da vicdanı kurusun dediğimiz kara bir..

“Düşününce insanın yüreği titriyor”

 

Soykırımın Yıldönümünde Türkkan’dan Kırım Tatar Türkleri İçin Anma Açıklaması

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan “Bugün aslında hiç hatırlamak istemediğimiz, unutanın da vicdanı kurusun dediğimiz kara bir gün.

Kırım Tatar Türkleri’nin, soydaşlarımızın, kendi vatanlarından koparılışının, zorla sürgün edilmelerinin 76.yıl dönümü bugün.

Onlar, 18 Mayıs 1944’te Stalin’in emriyle 1.500 yıllık tarihi yurtlarından, anavatanlarından Orta Asya’ya ve Sibirya’ya sürgün edildiler ve soykırım dehşetini yaşadılar.

Kırım’daki bütün şehir ve kasabalarda bir gece ansızın uyandırılan halk; hazırlanmaları için kendilerine verilen 15 dakikalık süre içinde, ne olduğunu anlayamadan, gece yarısından sonra evlerinden, yurtlarından koparılıp, penceresi olmayan, havasız yük vagonlarına istif edilircesine doldurulan yaşlı, genç, çoluk, çocuk.

Ne için ve nereye götürüleceklerini bilmeden, ellerine alabildikleri eşya ile aç susuz ölüme terk edilen yüz binlerce soydaşımız.

Düşününce insanın yüreği titriyor.

 

Sürgün edilenlerin yarıya yakını yolda veya gittikleri yerlerde açlık, susuzluk ve hastalık gibi nedenlerden dolayı hayatlarını kaybettiler.

Soykırımın 76. yıl dönümünde; acı, çile ve zulüm dolu bir şekilde şehit olan soydaşlarımızı şükran ve minnetle anıyorum, hepsine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Kırım Tatar Türkleri’nin uğradığı menfur sürgün ve soykırımı hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız.

76 yıl önce bu soykırımı uygulayan zihniyet, bugün de Kırım’da işgalci durumundadır. Kırım’ın yasa dışı ilhakı asla kabul edilemez.

Kırım Tatar Türkleri Lideri aziz dostum Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu başta olmak üzere, bütün soydaşlarımıza en derin saygı, selam ve muhabbetlerimi gönderiyorum.”

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL