e-twinning projesi ile evdeyim eğlenebilirim

Catch fun at home e Twinning projesi  tatil döneminde de öğrencilerin eğlenerek öğrenmesine olanak sağlıyor. Ocak ayını tamamlayan proje Şubat ayı etkinlikleriyle devam ediyor. Darıca Aslan Çimento Mesleki ve Teknik..

e-twinning projesi ile evdeyim eğlenebilirim

Catch fun at home e Twinning projesi  tatil döneminde de öğrencilerin eğlenerek öğrenmesine olanak sağlıyor.

Ocak ayını tamamlayan proje Şubat ayı etkinlikleriyle devam ediyor.

Darıca Aslan Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojisi öğretmeni Pınar Uğurlu nun rehberliğinde öğrencilerimiz sofralarımızın vazgeçilmezi olan ekmeğimizin her aşamasını titizlikle araştırıyor , öğreniyor , evde üretebiliyor.

Öğrencilerine ön test ile ön bilgileri tespit ediliyor , son test ile ne kadar öğrendiklerini değerlendiriyorlar.

Her öğrencinin ilgi alanına önem veren çalışmalarla kimi öğrenciler projenin harflerini hamuruna şekil vererek yazıyor, kimi öğrenciler  Tarsus Rasim Dokur Anadolu Lisesin de İngilizce öğretmenliği yapan İlknur Uslu’ nun rehberliğinde projenin  harfleri örgüyle bir araya getiriyor. Kimi öğrencilerde Kumburgaz Mehmet Erçağ Anadolu Lisesinde coğrafya öğretmenliği yapan Ünsal Doğu eşliğinde web02 araçlarını kullanarak teknolojiyi destekleyen eğitim programlarıyla  projemizin harflerini bir araya getiriyor.

İtalyan ortaklarıyla birlikte uluslararası bir tarif yaratmayı da ihmal etmiyor. Kumburgaz Mehmet Erçağ Anadolu Lisesinde İngilizce öğretmeni olan Fatma Büyükkendirci ve Proje kurucusu Gönül Kavuzkoz’ da kültürler arası etkileşimi artıracak yemek tariflerini öğrencilerine denetiyorlar yabancı öğrencilerle fikir alışverişi yapıyorlar ve ortaya mükemmel bir fikir birliği sayesinde Pizmacun yemeği ortaya çıkıyor.

Online olarak 100 kişinin katılımıyla gerçekleşen dili İngilizce olan oyun  ile hem öğrencilerin genel kültürlerine katkı sağlıyor hemde ve ingilizcelerinin gelişmesine katkı sağlıyor. Bu ay etkinlikleriyle göz dolduran projenin öğretmenleri , öğrenmenin kalıcı hale gelmesi için öğrencilerini teşvik etmeye ve öğrenmenin sadece okulda değil pandemi döneminde evde de  kolayca gerçekleştirilebileceğini kanıtlıyor. Velilerde çocuklarının bu projeye dahil olarak evde daha aktif  öğrenmeler gerçekleştirdiğini ve pandemi döneminde oluşan olumsuzlukların en aza  indiğini düşünüyor.

Mart ayında kodlama ve ebru sanatıyla etkinlikleri devam edecek proje sınav döneminde de öğrencilerin stres atmasını planlıyor.

Yaygınlaşma faaliyetlerini layıkıyla yerine getiren yaygınlaştırma lideri Tan Doğan ı tebrik ederiz.

Öğrenciler tarafından yapılan ürünlerin fotoğraflarını ve öğrencilerin çalışmalarını projenin  web sitesinden ve projenin sosyal hesaplarından takip edebilir ayrıca sanal sergilerini  ziyaret edebilirsiniz;

 

https://online.fliphtml5.com/jxoxx/qamw/#p=1

https://evdeyimeglenebilirim.weebly.com/

https://www.instagram.com/catchfunathome/

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL