Edebiyat dünyasının önemli isimleri TED Kocaeli Koleji’ni ziyaret etti.

 TED KOCAELİ KOLEJİ 2. KİTAP HAFTASI ETKİNLİĞİ ÇOŞKU İLE GEÇTİ. 15-19 Ocak 2018 tarihleri arasında gerçekleşen TED Kocaeli Koleji 2. Kitap Haftası kapsamında edebiyat dünyasının önemli isimleri TED Kocaeli Koleji’ni..

Edebiyat dünyasının önemli isimleri TED Kocaeli Koleji’ni ziyaret etti.

 TED KOCAELİ KOLEJİ 2. KİTAP HAFTASI ETKİNLİĞİ ÇOŞKU İLE GEÇTİ.

15-19 Ocak 2018 tarihleri arasında gerçekleşen TED Kocaeli Koleji 2. Kitap Haftası kapsamında edebiyat dünyasının önemli isimleri TED Kocaeli Koleji’ni ziyaret etti. Hafta boyunca düzenlenen söyleşiler, atölyeler ve çeşitli etkinliklerle öğrenciler kitaplarla dolu bir hafta geçirdiler.

ONUR KONUĞU SUNAY AKIN

TED Kocaeli Koleji 2. Kitap Haftası, Onur Konuğu Sunay Akın’ın katılımı ile başladı. Fulya Küçükaksoy, Göknil Genç, Füsun Çetinel, Tülin Kozikoğlu,  Sevim Ak,  İshak Reyna,  Karin Karakaşlı,  Mavisel Yener,  Hafize Çınar Güner ve Uğur Önver gibi yazarlar bu önemli etkinliğe katkıda bulundular. Düzenlenen söyleşi ve atölyeler ile kıymetli isimler TED Kocaeli Koleji öğrencileri ile bir araya geldiler.

HAFTA BOYUNCA GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKLER

15-19 Ocak 2018 tarihleri arasında “Kitap ve Umut” teması ile “TED Kocaeli Koleji 2. Kitap Haftası” etkinlikleri gerçekleştirildi.  Hafta boyunca TED Kocaeli Koleji yerleşkesinde gerçekleşen Etkinliklerde yazar söyleşileri, imza günleri, atölyeler gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi. Pek çok yayınevi kitap satışı gerçekleştirip stant açtı.

NAYLON POŞET KULLANILMADI

Bu sene de “Eko Okullar” projesi kapsamında etkinlik boyunca naylon poşet kullanılmadı. TED Kocaeli Koleji Okul Aile Birliği, okulun 2. Kitap Haftası için “Her Kitap Yeni bir Umut – Every Book is a New Hope” sözlerinin basılı olduğu ‘Kitap Çantam’ bez çantalarını satışa sundu. Okul Aile Birliği yöneticileri, çantaların satışından elde edilen gelir ile çeşitli sosyal sorumluluk projelerine katkıda bulunacaklarını belirttiler.

KİTAP KAHRAMANI KOSTÜMÜ

16 Ocak günü Kitap Haftası kapsamında okul genelinde klasik müzik eşliğinde kitap okuma saati gerçekleştirildi. 17 Ocak günü ise tüm okul öğrencileri, okul koridorlarında “kitap ve umut” konulu şiirler yazdılar, resimler çizdiler. 18 Ocak Perşembe günü “Kitap Karakterleri Günü – Book Characters Day” etkinliği kapsamında öğrenciler okula sevdikleri bir kitap kahramanı kostümüyle gelerek arkadaşlarına, büründükleri kitap karakterlerini tanıttılar ve İngilizce öğretmenleri eşliğinde tanıştıkları diğer karakterler ile ilgili olarak kendilerine dağıtılan kitapçıkları doldurdular.

 

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında ortaokul öğrencileri sınıf gazeteleri hazırladılar. 5’inci sınıf öğrencileri kendilerine verilen çocuk kitabı metinleri ile kitap illüstrasyonu çalışması yaptılar. Hazırlanan çalışmalar okul duvarlarında sergilendi. Hafta boyunca farklı yaş gruplarından öğrenciler kitap ayracı tasarlama, kitap kapağı tasarlama, hikâye oluşturma, yaratıcı yazma, yaratıcı drama gibi pek çok atölyelere ve etkinliklere katıldılar. Matematik, Bilişim, Sosyal Bilgiler gibi çeşitli branşlarda öğretmenler, “Kitap Haftası” kapsamında kitap ve umut üzerine sınıf içi çalışmalar gerçekleştirdiler.

Öğrencilerin belki de daha önce okumadıkları bir kitaba ilgi duymalarını sağlayacak bir fırsat yaratmayı ve İngilizceyi kullanarak arkadaşları ile iletişim kurmalarını sağlamayı amaçlayan TED Kocaeli Koleji ortaokul ve lise öğrencileri, 19 Ocak Cuma günü İngilizce öğretmenleri tarafından hazırlanan kitap haftası ile ilgili çeşitli branşlara ait soruların yer aldığı “Quiz Show” etkinliği ile kitap haftasını sonlandırdılar.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL