Güncel Manşetler Politika

Eğer biz sivil, terörist ayırt etmeseydik çoktan Afrin bitmişti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. Ak Parti Genel Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.Erdoğan “Tabii bu süreçte bizi en..

Eğer biz sivil, terörist ayırt etmeseydik çoktan Afrin bitmişti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı.

Ak Parti Genel Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.Erdoğan “Tabii bu süreçte bizi en çok üzen, müttefikimiz olarak gördüğümüz siyasi ve askerî alanda çok derin ilişkilerimizin bulunduğu kimi ülkelerin sergilediği riyakârlık, hatta ciddiyetsizliktir. İşte dün bu ülkelerden birinin güya Savunma Bakanlığı Sözcüsü çıkıyor, yüzü kızarmadan, utanmadan, sıkılmadan, ‘Afrin’de sivillerin öldüğünü, insanların şiddet yüzünden evine dönemediğini’ söyleyebiliyor. Be vicdansız, be ahlaksız, Doğu Guta’da her gün yüzlerce çocuğun, kadının, yaşlının, sivilin, alçakça katledilmesinden en küçük bir rahatsızlık duymuyorsun; burada teröristlere karşı verilen bu mücadeleden rahatsızlık duyuyor ve yalan-yanlış haberler yayıyorsunuz. Bugüne kadar tek bir sivilin dahi zarar görmemesine dikkat eden bizim ordumuz, bundan dolayı bu süre zaten uzuyor. Eğer biz sivil, terörist ayırt etmeseydik çoktan zaten Afrin bitmişti, çoktan bitmişti.

Ana muhalefet partisi liderinin ağzıyla da hareket etmediklerini belirterek söz konusu liderin “Afrin’e girmeyi doğru bulmuyoruz” açıklamasını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Senin zaten nereye girmeyi doğru bulduğunu bu millet anlamadı ki, öyle bir derdin yok ki. Ne Gabar’la ilgili bir derdin var, ne Cudi’yle ilgili bir derdin var, ne Tendürek’le ilgili bir derdin var, ne Kandil’le ilgili bir derdin var, onlarla sadece iş birliğin var, başka hiçbir şeyin yok” değerlendirmesinde bulundu.

Afrin ile ilgili gerçeği yansıtmayan açıklamayı şiddetle kınadıklarını, bunu söyleyenlerin iddialarını ispatla mükellef olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendilerini, önce silahlandırdıkları, eğittikleri, oluk-oluk para akıttıkları teröristlerin katlettiği, evlerini başlarına yıktığı, topraklarından sürdüğü, evlatlarını zorla ellerinden aldığı sivillere sahip çıkmaya davet ediyoruz. PKK’lı teröristleri 40 kılığa sokup, 40 isim değiştirerek meşrulaştırmaya çalışırken, düştükleri acınası durumu yüzlerine vurmaktan biz usandık. Onlar utanmadan, arlanmadan hâlâ aynı şeyleri söylemekten bıkmadılar.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL