Eğitim Öğretim 12 Eylül Pazartesi Başlayacak

Eğitimin Niteliği ve Kalitesi Hür ve Bağımsız Yaşamamızın Ön Koşuludur 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık, Değerlendirme ve Okul Güvenliği Toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Akçakoca Toplantı Salonunda düzenlenen..

Eğitim Öğretim 12 Eylül Pazartesi  Başlayacak

Eğitimin Niteliği ve Kalitesi Hür ve Bağımsız Yaşamamızın Ön Koşuludur

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık, Değerlendirme ve Okul Güvenliği Toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Akçakoca Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, Vali Yardımcısı Ali Ada, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yavuz Selim Kapancı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Kamil Tüylüoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Pehlevan, İlçe Emniyet Müdürleri, İlçe Jandarma Komutanları,  İlçe Milli Eğitim Müdürleri, ilçe belediye başkan ve yetkilileri, emniyet ve jandarma personelleri, Okul Müdürleri ile  Okul Aile Birliği Başkanları katıldı.

 

12 Eylül 2022 Pazartesi Günü Eğitim Öğretim Başlayacak

 

Yeni eğitim öğretim yılında derslik başına düşen öğrenci sayımızın 23, şube başına düşen öğrenci sayımızın 24, öğretmen başına düşen öğrenci sayımızın ise 15 olacağını belirten vali Yavuz; Hepinizin bildiği gibi evlatlarımız sadece ailelerinin değil, aynı zamanda Aziz Milletimizin evlatlarıdır ve Aziz Milletimizin geleceğini belirleyen en önemli etkenlerden bir tanesidir. Eğitimin niteliği ve kalitesi hür ve bağımsız yaşamamızın ön koşuludur. Bu sebeple Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti son 20 yılda eğitimin fiziki alt yapısından donanımına, öğretmen yetiştirilmesine ve haklarına kadar geniş bir alanda önemli çalışmalara imza atmış ve devrim niteliğinde yapılan bu gelişmelere hep birlikte şahit olmuşuzdur. Bu vesileyle bugün de Eğitim- Öğretim yılının başlaması vesilesiyle hep bir aradayız ve okul güvenliği başta olmak üzere bir çok konuyu burada görüşecek, karara bağlayacak ve evlatlarımızı en iyi şekilde 2022-2023 Eğitim Öğretim döneminde hep beraber daha iyi noktalara nasıl taşıyacağımızı görüşeceğiz. İlk toplantıyı benim başkanlığımda Kaymakamlarımız, güvenlik birimlerimiz, il ve ilçe milli eğitim müdürlerimizin katılımıyla gerçekleştirdik ve bu toplantıda bir çok konuyu ele aldık.   Bugün de okul müdürlerimizi ve okul aile birliği başkanlarımızı da dahil etmek suretiyle biraz daha geniş kapsamlı bir toplantıyı icra ediyoruz. 12 Eylül 2022 Pazartesi günü eğitim öğretim başlayacak. 1460 okulumuzda toplam 418 bin 602 öğrencimiz ve 27 bin 220 öğretmenimizle Eğitim Öğretim yılını başlatmış olacağız. Derslik başına düşen öğrenci sayımız 23, şube başına düşen öğrenci sayımız 24, öğretmen başına düşen öğrenci sayımız ise 15 olacak. Liseler de eğitim gören öğrencilerin %37’si de Meslek Liselerimizde Eğitimlerine devam etmektedir. Bu da memnuniyet verici bir rakam olarak ortaya çıkmaktadır. Mesleki eğitim merkezlerinde hem okuyup, hem çalışan öğrencilerimizin sayısı ise bu ay itibariyle 12 bin 408 olmuştur. Eğitim öğretim yılında okullarımızdaki en büyük sorunlardan birisi kırtasiye ve temizlik ödeneği idi. Milli Eğitim Bakanlığımız bunun için de okullarımıza bu sene 20 milyon TL civarında bir ödenek tahsis etmiştir. Toplum Yararına Program kapsamında 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında İŞ-KUR kanalıyla çalıştırılmak üzere 1350 temizlik görevlisi okullarımıza tahsis edilmiş ve bununla ilgili süreçlerde halen devam etmektedir.

 

Temel Eğitim, Orta Öğretim, Özel Eğitim Kapsamında Yaklaşık 12 Bin Öğrencimiz Taşımalı Eğitim Planlaması Kapsamına Alınmıştır

 

Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi kapsamında 66 okulumuza fiziki dizayn yapılarak, 100 ana sınıfı dersliği kazandırıldığını belirten Vali Yavuz; Kocaeli ÖNEM Projesi kapsamında bu sene yine çocuk ve gençlerimizin yanında olmaya, onların sorunlarını çözmeye özen göstereceğiz. Halk Eğitim Merkezi çalışmalarına yine ağırlık vereceğiz. Bu kapsamda 2021 yılına göre 2022 yılında çok büyük bir artışla 233 bin 505 vatandaşımıza ulaşmış bulunuyoruz. Temel Eğitim, Orta Öğretim, Özel Eğitim kapsamında yaklaşık 12 bin öğrencimiz taşımalı eğitim planlaması kapsamına alınmış ve şuanda çalışmalar devam etmektedir. Bakanlığımızın başlattığı Temel Eğitimde 10 bin okul projesi kapsamında 66 okulumuza fiziki dizayn yapılarak, 100 ana sınıfı dersliği kazandırılmıştır. Köy Okullarını Canlandırma Projesi kapsamında 9 okulumuz Köy Yaşam Merkezi haline getirilerek, ana sınıfı ve Halk Eğitim Merkezi kursları olarak kullanılacak şekilde dizayn edilmiştir. 7 okulumuzda ise çalışmalar halen devam etmektedir.   İlimizdeki tüm okullarda bulunan kütüphanelerimiz iyileştirilmiş olup, 905 bin olan kitap sayısı bugün itibariyle 2 milyon 219 bin 932 adete çıkarılmış, böylelikle kütüphanelerimiz çok daha iyi bir hale getirilmiştir.

 İlimizdeki Tüm Okullar Güvenlik Kameraları İle Donatılmış Olup, Güvenlik Kamerası Olmayan Okulumuz Şuan İçin Bulunmamaktadır

 İlimizde risk bölgesi olarak belirlenen 332 okul bulunduğunu belirten Vali Yavuz; Devletimiz tarafından tüm öğrencilerimize dağıtılan ücretsiz ders kitaplarına ek olarak bu eğitim öğretim yılında yardımcı kaynak kitapları dağıtılmaya başlanmış, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında toplam 3 milyon 600 bin ücretsiz ders kitabıyla 2 milyon 402 bin yardımcı kaynak kitap da yine 12 Eylül sabahı çocuklarımızın sıralarında bulunacaktır.  İlimizdeki tüm Okullar güvenlik kameraları ile donatılmış olup, güvenlik kamerası olmayan okulumuz şuan için bulunmamaktadır. 18’i Milli Eğitim Bakanlığı, 10’u Kocaeli Valiliği tarafından finanse edilen 28 okulumuzun kamera sistemi Kent Güvenlik Yönetim Sistemine entegre edilmiştir. İlimizde risk bölgesi olarak belirlenen 332 okul bulunmakta olup, bu okullar polis ve jandarma ekipleri tarafından denetlenmektedir. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında polis sorumluluk alanlarında bulunan ve risk değerlendirmesi yapılan 609 okulda 447 güvenli eğitim koordinatörü görevlisi polis memuru ile 3 okul kolluk görevlisi polis memuru görev yapacaktır. Jandarma sorumluluk alanlarında bulunan 121 okula ise 125 güvenli eğitim koordinasyon görevlisi görevlendirilmiştir.

Servis Araçlarının Denetimleri Aksatılmadan Yapılacak

Okul aile birliği başkanları dahil olmak üzere okul yönetimlerinin hiçbir şekilde servis araçları ile meşgul olan firma ve kişilerle herhangi bir bağış ilişkisine girmemesi gerektiğini belirten Vali Yavuz;  Servis şoförlerinin eğitimi, servis araçlarının denetlenmesi, şartları taşımayan araçların öğrenci servisi yapmaması hususunda gerekli denetimlerin yapılması başta olmak üzere ikazlarımızı daha önceki toplantılarımızda yapmıştık. Yine buradan bir kez daha özellikle emniyet ve jandarma teşkilatımıza servis araçları konusunda hassas olmayı, bu konuda koşulları karşılamayan servis araçlarının çalıştırılmaması, servisçi veya firmalarla  bağış adı altında her hangi bir ilişkiye girilmemesini özellikle buradan talimatlandırıyorum. Tüm servis araçlarının şoförleri hem milli eğitim teşkilatımıza hem güvenlik birimlerimize isimleri, adresleri, iletişim bilgileri verilecek ve denetimleri sağlanacaktır. Şoför değişimleri mutlak suretle idarenin bilgisi altında yapılacaktır. İdarenin bilgisi dışında şoför değişimi asla gerçekleştirilmeyecektir. Bunu gerçekleştirenlere denetimler yapılacak ve gerekli caydırıcı hukuki işlemler yapılacaktır.

Zorunlu Bağışı Doğru Bulmuyorum

Bağışın zorunlusunun olmayacağını belirten Vali Yavuz;  Bir başka konumuz ise zorunlu bağış. Bağışın zorunlusu olmaz. Bunu hep söylüyoruz. Kayıt parası adı altında işlemler yapılmasını hiçbir şekilde tasvip etmiyor, doğru da bulmuyoruz. Bu sene bu konuda çok ciddi bir ihtiyaç olacağını da düşünmüyorum.

Üniversiteli Öğrencilerimize Devlet Olarak Kucak Açacağız, En Güzel Şekilde Misafir Edeceğiz

Üniversitelerimizi tercih eden öğrenci sayımızın yatak kapasitemizin altında olduğunu belirten Vali Yavuz;  Şehrimizde 3 üniversitemiz var.  Tercihler yapıldı ve kayıtlar gerçekleştirildi. Şu an için şehrimizde üniversitelerimize gelecek öğrencilerimize ilişkin barınma sorunu öngörmüyoruz. Bununla ilgili yeterli hazırlığımız var. Tercih eden sayımız yatak kapasitemizin altında. Dolayısıyla gelecek öğrencilerimizi şehrimizde barındırabileceğimizi düşünüyoruz. Hiçbir kimsenin bu konuyu istismar etmesine izin vermeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti gençlerine sahip çıkabilecek güce ve kudrete sahiptir. Bunu da şehrimizde en güzel şekilde göstereceğiz. Herkes müsterih olsun. Kocaeli’ye gelirken gönül rahatlığıyla gelsin ve biz devlet olarak inşallah onlara kucak açacağız ve onları burada en güzel şekilde misafir edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha hepinize çok teşekkür ediyorum. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diyen Vali Yavuz toplantının hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının yaptığı sunumların ardından Vali Seddar Yavuz, toplantıya katılanların öneri ve taleplerini dinleyerek istişarelerde bulundu.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL