“Ekilmeyen tüm arazilerimize ekmeye devam edeceğiz”

Tarımsal üretimde çeşitliliğe giden Hürriyet ‘Salep ve Ekinezya’ üretimiyle İzmit’e yeni marka kazandıracak  Uygulamaya koyduğu tarımsal üretim hamlesiyle İzmit’in çeşitli köylerinde tarımsal ürünlerin üretimine imza atan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma..

“Ekilmeyen tüm arazilerimize ekmeye devam edeceğiz”
Tarımsal üretimde çeşitliliğe giden Hürriyet ‘Salep ve Ekinezya’ üretimiyle İzmit’e yeni marka kazandıracak 
Uygulamaya koyduğu tarımsal üretim hamlesiyle İzmit’in çeşitli köylerinde tarımsal ürünlerin üretimine imza atan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, klasik tarımın dışında aronya meyvesinden sonra salep ve ekinezya için harekete geçti
Uygulamaya koyduğu tarımsal üretim hamlesiyle kalkınmanın ve gelişmenin üretimle olacağını her seferinde vurgulayan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit’te salep ve ekinezya üretimi için harekete geçti. İzmit’in çeşitli köylerinde İzmit Belediyesi tarafından kurulan tarımsal uygulama bahçeleriyle meyve ve sebze üretimi devam ederken üretimde çeşitliliğe giden Başkan Hürriyet, klasik tarımsal ürünlerin dışında aronya gibi sağlık açısından oldukça faydalı olan salep ve ekinezya üretimi için Gölcük’te bulunan Marmara Salep Çiftliği’nde incelemelerde bulundu.
BAŞKAN HÜRRİYET DETAYLI BİLGİLER ALDI
Gölcük’te bulunan Marmara Salep Çiftliği ziyaretinde Başkan Hürriyet’e çitliğin üreticisi Mustafa Sevinç, Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, Hamidiye Mahalle Muhtarı Adem Bal, CHP Büyükşehir Meclis Üyesi Özgür Yılmaz, CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürer, İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı ve İzmit Belediyesinin ilgili birim müdürleri eşlik etti. Yapılan incelemede Başkan Hürriyet, üretici Mustafa Sevinç’ten salep ve ekinezya bitkisi hakkında detaylı bilgiler aldı.
SALEP VE EKİNEZYA İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK
Yaptığı incelemeler sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Hürriyet, “İzmit Belediyesi olarak tarım hamleleri konusunu önemsiyoruz. Göreve geldiğimizden beri tarım ürünleri konusunda ciddi bir çalışma yapıyoruz. Bunun yanı sıra klasik tarımın dışında da alternatif ürünler, endemik bitkiler gibi neler üretebiliriz diye bir süredir çalışmalarımız mühendis arkadaşlarımızla beraber devam ediyordu. Daha önce alternatif ürün olarak aronya bitkisini ekmiştik. Şimdi de salep ve ekinezya bitkisini alternatif bir ürün olarak ekebilir miyiz diye çalışmalara başladık” dedi.
SALEP, İZMİT’TE MARKA OLABİLİR
Salep bitkisine önem verdiklerini ve salebin İzmit’te bir marka olabileceğini ifade eden Başkan Hürriyet, “Bugüne kadar 35 dönüm arazimize ürün ektik. Ekilmeyen tüm arazilerimize ekmeye devam edeceğiz. Özellikle salep bitkisinin dondurmanın ham maddesi olması nedeniyle önemsedik. Bizde İzmit’te bu bitkiyi ekmek istiyoruz. Biz hevesliyiz. Salep, İzmit’te marka olabilir” şeklinde konuştu.
SALEBİN FAYDALARI NELERDİR?
Salep, kış aylarında tüketimi artan sıcak içecekler arasında ilk sırada gelmektedir. Burada vücut ısısını artırarak, soğuktan korumasının büyük rolü vardır. Ayrıca soğuk havalarla birlikte artış gösteren grip ve nezle gibi kış hastalıklarının tedavisinde de etkindir. Bu hastalıkların sık görülen şikâyetlerinden öksürüğün azalmasına yardımcıdır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan salep, göğsü yumuşatır ve boğaz ağrısına iyi gelir. Hastalık belirtileri vücutta hissedildiğinde sıcak bir salep içmek şikâyetlerin önemli ölçüde azalmasını sağlayacaktır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL