Ellerimizi Yıkayalım;Mikroplardan Kurtulalım

Kocaeli’nde Dünya El Yıkama Günü Etkinliği Gerçekleştirildi 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü nedeniyle Kocaeli’de el yıkama konusunda farkındalık ve bilgilendirme  amaçlı etkinlik düzenlendi. YOĞUN KATILIM GERÇEKLEŞTİ İzmit TBMM İlkokulunda..

Ellerimizi Yıkayalım;Mikroplardan Kurtulalım

Kocaeli’nde Dünya El Yıkama Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

15 Ekim Dünya El Yıkama Günü nedeniyle Kocaeli’de el yıkama konusunda farkındalık ve bilgilendirme  amaçlı etkinlik düzenlendi.

YOĞUN KATILIM GERÇEKLEŞTİ

İzmit TBMM İlkokulunda düzenlenen etkinliğe İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney,Sağlık Hizmetleri-İlaç Tıbbı Cihaz Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı,Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Faruk Demirhan, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Coşkun Güler,  İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İzmit İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nazif Aksoy, eğitim ve sağlık idarecileri, öğretmenler, sağlık çalışanları ile öğrenci ve veliler katılım sağladılar.

UYGULAMALI ANLATTILAR

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından  okul bahçesine kurulan el yıkama ünitesi ile Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Enfeksiyon hemşiresi Nevin Çimen tarafından öğrencilere bulaşıcı hastalıklardan korunmada doğru yöntemle el yıkamanın önemi  konulu eğitim uygulamalı olarak anlatıldı.

Ayrıca sağlık çalışanları tarafından açılan  mobil stantlar ve  sağlıklı yaşam araçları ile öğrencilere sağlıklı yaşam bilincinin geliştirilmesinde çok önemli bilgiler aktarıldı. Program sonunda öğrencilere temizlik ve ağız diş sağlığı konularında  çok önemli yeri bulunan  sabun, diş macunu ve diş fırçaları dağıtıldı.

ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK

Tüm dünyada el yıkama alışkanlığı ve öneminin                daha iyi anlaşıldığını belirten Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney “El yıkama aslında basit bir işlem gibi gözüküyor ama birçok hastalığı önleme konusunda çok etkin olduğu bilim dünyası tarafından kabul edilmiş durumda. Bizde basit ama etkili bir uygulama olması nedeniyle bir takım etkinlikler dizisi planladık. Kış mevsimi bitene kadar bu tür etkinliklerimiz ilçe sağlık müdürlüklerimiz tarafından devam ettirilecek” dedi.

EĞİTİMLER SONUNDA İSTATİSTİKİ ÇALIŞMA

Bilim çevrelerinin yaptığı araştırmalara göre el yıkama sayesinde enfeksiyon hastalıklarının ciddi bir kısmının büyük ölçüde önlenebildiğini aktaran Ergüney “Özellikle kış aylarında tokalaşma yada toplu taşıma ile ortamlarda elle temas edildikten sonra bir çok enfeksiyon hastalıkları bulaşıcı olabiliyor. Bunlarında günde en az 5-6 sefer ellerimizi sabunla doğru yıkama teknikleriyle  yapıldığında enfeksiyon hastalıklarında azalma olduğu tespit edilmiş durumda. Bizde Sağlık Bakanlığımızın bize vermiş olduğu politikalar çerçevesinde toplumda bir bilinç uyandırmak ve çocuklarımızdan başlayarak tüm fertlerimizi el yıkama konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla bu çalışmaları yürütüyoruz.  İnşallah çalışmalardan iyi bir netice alınacağına inanıyorum. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz , İlçe Sağlık Müdürlüklerimiz, öğretmenlerimiz ve sağlık çalışanlarımızla bu projeyi yürütüyoruz. Bu çalışmaların sonunda da bahar aylarında bir istatistiki çalışma ile ilimizde enfeksiyon hastalıklarında el yıkama etkinliklerimizden dolayı azalma olup olmadığını araştıracağız” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL