Genel Güncel Politika Surmanset

Emek ve İnönü Mahalle Sakinleri Meclise Alınmadı

Çayırova Belediye Meclis toplantısı, Şevki Demirci başkanlığında bugün gerçekleştirildi. Geçtiğimiz hafta ertelenen Meclisin Kasım ayı toplantısı öncesi Emek ve İnönü Mahalle sakinleri meclisi takip etmek istedi. Ancak mahalleliler meclise alınmadı…

Emek ve İnönü Mahalle Sakinleri Meclise Alınmadı

Çayırova Belediye Meclis toplantısı, Şevki Demirci başkanlığında bugün gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz hafta ertelenen Meclisin Kasım ayı toplantısı öncesi Emek ve İnönü Mahalle sakinleri meclisi takip etmek istedi. Ancak mahalleliler meclise alınmadı. Meclisin başlamasından sonra CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya ve SP Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu’nun belediye başkanı Şevki Demirci ile yaptığı görüşmeyle birkaç temsilcinin meclisi takip etmesine izin verildi.

CHP’li Meclis Üyelerinin Emek ve İnönü Mahallesiyle ilgili önerge vermesi üzerine, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Şevki Demirci, “Görüşmelerimizi yaptık, vatandaşlarımızı dinledik. Geçen hafta sanki görüşmeler olmamış gibi olaylar çıktı. Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yazışma yaptık, bununla ilgili bakanlıktan cevap bekliyoruz. Sonuç geldikten sonra bakacağız. Biz halkın istediğini yaptık, onların istediği yoldan gittik. Yazı gelince iş bitmiş olacak. Bu işi dağıtmak doğru değil. Bu işi karıştıranlar, buradan bir şey çıkartmaya çalışıyor.

Biz 50 yıllık meseleyi bile çözdük. Bu konuyla ilgili çalışmaların sonundayız. Bu hafta sonu Büyükşehir Belediye başkanımızda gelecek ve çözeceğiz. Yürüyen bir konuyla ilgili yeni bir gündem maddesi almaya gerek yok. Kafamızdan çalışma yapmıyoruz, halkımızla beraber yapıyoruz bu işi. Ortada hiçbir sorun yok. Bu işi CHP karıştırdı. Bu konuda sorun yoktu. Bu işi sizler karıştırdınız. Ne dediniz var? Size ne faydası olacak? Halkımızla konuştuğumuz şekilde yapacağız. Bu işin sonuna geldik, iyi bir yol aldık, tapusuz olanlara da haklarını vereceğiz. Bir haftaya çözülecek bu konu.

Halkımızın razı olmadığı bir işi yapacağız. Biz bu işi Mecliste çözeceğiz. Çözemedik mi, koyarız sandığı yine çözüm buluruz. Vatandaşa rağmen iş yapmayız. Bu saatten sonra bu işe başka konuları katmak, çözümü baltalamaktır. “dedi.

Başkan Demirci’nin konuşmasının ardından CHP Grubunun önerisinin gündeme alınıp alınmayacağı oylandı. Yapılan oylamayla önergenin Meclis gündemine alınması üzerine CHP Grubu karara tepki gösterdi. Halkın yok sayıldığını ifade eden CHP Grubu Meclisi terk etti. CHP’liler halkın yanında olduklarını ve ortalığı karıştırmadıklarını dile getirdiler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL