Manşetler Surmanset

Emek ve İnönü’den Çayırova Belediyesi’ne Tepki

Çayırova’nın kronik problemleri arasında ki yerini koruyan Emek ve İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm sorunu son yaşanan gelişmeler ile birlikte bölgede yaşayan vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor. Daha önce bir çok..

Emek ve İnönü’den Çayırova Belediyesi’ne Tepki

Çayırova’nın kronik problemleri arasında ki yerini koruyan Emek ve İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm sorunu son yaşanan gelişmeler ile birlikte bölgede yaşayan vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor.

Daha önce bir çok kez çözüme yönelik söylemlerin ve vaatlerin verildiği Emek ve İnönü Mahallesi’nde ki kentsel dönüşüm konusu son olarak Belediye Başkanı Şevki Demirci ve ekibinin mahalle sakinleri ile yapmış olduğu toplantı ile belli bir aşama kaydetmişti. Fakat önceki gün Emek ve İnönü Mahallesi Güzelleştirme Derneği Başkanı Murat Koca’nın yaptığı yazılı açıklama durumun pekte iç açıcı olmadığını ortaya koydu.

Koca yaptığı açıklamada “Hak sahipleri olarak, Çayırova Belediyesi’ne yapmış oldukları ziyaretin ardından bir proje yapılması için dilekçe sunduk ve taleplerimizi dile getirdik. Aradan geçen zamanda Belediye yetkililerinden aldığımız yazılı cevapta ise konunun tekrar Ankara’da Bakanlıkta çözüme kavuşacağı cevabını aldık. Belediye yetkililerinin mahallemizde yapmış oldukları söylemler ile daha sonra yazılı olarak vermiş oldukları cevaplar bizleri tatmin etmedi. Hak sahibi, tapu sahibi mahalle sakinleri durumun akıbeti konusunda şüpheli. Meclis toplantısında konunun Ankara ile Bakanlık ile bir bağlantısının olmadığını belirtmiştik, fakat aldığımız cevap bizleri yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yönlediriyor” dedi.

1 Kasım günü yapılacak olan Meclis toplantısına katılacaklarını da belirten Dernek Başkanı Koca: “Biz Emek ve İnönü Mahallesinde ki hak sahipleri olarak 1 Kasım günü yapılacak olan meclis toplantısına katılma kararı aldık, sorun ve sıkıntılarımız giderilene kadarda aktif olarak çalışmalarımıza ve hak arayışımıza devam edeceğiz” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL