Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Emekli Meclisinde Ortak Toplantı | Kocaelide Bugün

Emekli Meclisinde Ortak Toplantı

İzmit Kent Konseyi Emekli Meclisi Ortak Toplantısı İzmit Kent Konseyi Emekli Meclisinin Başkanı Neriman Kılıçalan ve yürütme kurulunun daveti üzerine TÜED Türkiye Emekliler Derneği İzmit Şubesi Genel Sekreteri Mehmet Emin..

Emekli Meclisinde Ortak Toplantı

İzmit Kent Konseyi Emekli Meclisi Ortak Toplantısı

İzmit Kent Konseyi Emekli Meclisinin Başkanı Neriman Kılıçalan ve yürütme kurulunun daveti üzerine TÜED Türkiye Emekliler Derneği İzmit Şubesi Genel Sekreteri Mehmet Emin Denizer, DİSK Emekli-Sen Genel Sekreteri İhsan Deniz ve EYT Kocaeli Şube Başkanı Hakan Çağlayan ile yönetim kurulu üyeleri İzmit Kent Konseyi Çok Amaçlı Salonunda bir araya geldi. Toplantıda İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol da hazır bulundu.

Toplantının ev sahibi olan İzmit Kent Konseyi Emekli Meclisi Başkanı Neriman Kılıçalan, katılımcılara hoş geldiniz dedikten sonra, “birlikten kuvvet doğacağına olan inancımız ile sizlerle bir araya gelmek istedik. Bundan sonraki süreçlerde de el ele vererek, sorunlarımızın tartışılması ve çözüm yollarının aranması konusunda bu toplantılarımıza devam etmeyi planlıyoruz. Umarım bu ilk toplantımız, yeni paydaşlarımızın da katılımıyla daha da güçlenmiş bir şekilde sürecek ve gelecek mücadelemiz için bir rehber niteliğinde olacaktır” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği İzmit Şubesi Genel Sekreteri Mehmet Emin Denzier ile DİSK Emekli-Sen Genel Sekreteri İhsan Deniz söz alarak,İzmit Kent Konseyine böyle bir çaba içine girdikleri için teşekkür ederek, emeklilerin açlık sınırının altında bir gelire sahip olduğunu ve büyük geçim zorluğu yaşadığını belirterek, üst üste gelen zamlar ve
faturalar ile başa çıkmalarının imkansız hale geldiğini ve faturalarını ödeyemediklerini söylediler. Çok acil bir şekilde maaşlarında güncelleme ve iyileştirme istediklerini dile getirdiler.

EYT Kocaeli Şube Başkanı Hakan Çağlayan ise emeklilikte yaşa takılanlar için büyük bir mücadele içinde olduklarını ve büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirterek, bu sorunlarını ivedilikle çözülmesi gerektiğini söyledi.

Toplantının son bölümünde söz alan İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, “ sizleri aramızda görmekten son derece memnun oldum. Kent konseylerinin en önemli görevlerinden biri,  kurumsal çatısı altında bulunan sivil toplum örgütleri ile işbirliği yapmaktır. Bu işbirliği,hem sorunların irdelenmesinde hem de çözümü konusunda ortak çabayı gerektirmektedir. Bu açıdan, emekli meclisimizin bu çabaları başlatmasını çok doğru buluyor ve önemsiyorum. Günümüzdeki ekonomik şartların zorluğu ve her gün artarak devam eden zam furyası, emeklilerin yaşamını olumsuz yönde etkilemekte ve açlık sınırının altında yaşamaya maruz bırakmaktadır. EYT’li arkadaşlarımızın  mücadelelerini ise imrenerek ve takdirle izliyorum. Umarım en kısa zamanda amaçlarına ulaşırlar ve emeklerinin karşılığını alarak emeklilik haklarını kazanırlar. Bizlere düşen görev ise bu sorunlarını sıkça kamuoyuna taşımak ve yapılacak olan etkinlikler ile irade sahiplerini duyarlı hale getirmektir. Emeklilerin ve EYT’lilerin sorunlarının masaya yatırıldığı bir çalıştayı hep birlikte yapabiliriz. İzmit Kent Konseyi olarak, bu yöndeki çabalarınızı kolaylaştırmak ve yapacağınız etkinliklerin altyapılarını oluşturmak için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğimizi bilmenizi istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL