Emlak Danışmanlığı kursunu bitirdiler,sertifikalarını aldılar

İzmit Halk Eğitim Merkezi düzenlediği  Emlak Danışmanlığı kursunun, 120 saatlık eğitim sonrasında“Kurs Bitirme” belgesi veriyor. 06.07.2018-03.08.2018 tarihleri arasında düzenlenen eğitim sonrasında Temmuz  ayında devam eden kurs, Ağustos ayı başında son..

Emlak Danışmanlığı kursunu bitirdiler,sertifikalarını aldılar
İzmit Halk Eğitim Merkezi düzenlediği  Emlak Danışmanlığı kursunun, 120 saatlık eğitim sonrasında“Kurs Bitirme” belgesi veriyor.
06.07.2018-03.08.2018 tarihleri arasında düzenlenen eğitim sonrasında Temmuz  ayında devam eden kurs, Ağustos ayı başında son buldu. belgelerin hazırlanması halk eğimdeki yoğunluktan dolayı zaman aldı. Kurs, halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden, İsmail Candan ve Hayrettin Erdem tarafından verildi. Hoşgör pastanelerinin  Yahya kaptan şubesinde düzenlenen bir törenle Emlak Danışmanlığı, Ağustos Mezunları Belgelerini Aldı. Yaklaşık 32 gün süren 120 saatlik eğitim sonrası belge alma töreni düzenleyerek güzel anıların paylaşıldığı törende objektiflere yansıdı.
Temmuz ayında devam eden öğrenciler arasında çok güzel dostluklar oluştu. Emlak iş dalında çalışacak öğrenciler arasında ezeli rekabet oluşmadı. Tam tersi bu işi hep birlikte götürmek amacıyla yeniden filizlenen dostluklar oluştu ve toplu olarak bir tören yapılması karalaştırıldı. Kurs  hocası olan İsmail Candan Yaptığı konuşmasında; ”Ben çok kurs verdim, Emlak Danışmanlığı kurslarında öğretmenlik yapmaktayım, şunu açık  ifade edeyim en uyumlu ve en güzel gruplar arasında Ağustos mezunları yer almıştır. Her birinizin meslek hayatında başarılar diliyorum. Sizlere tavsiyem burada kazandığınız dostlukları sürdürün birbirinize faydalı olun Emlak Danışmanlığının çıtasını yükseklere çıkartın, hakkımız sizlere helal olsun sizler de haklarınızı helal edin” diyerek sonlandırdı.
Katılan öğrenciler arasında her meslek grubundan kişilerin bulunması eğitim süresinde yaşanan anılar, dostlukların uzun soluklu olacağının göstergesi oldu. Her öğrencinin belge alma sırasında yaklaşık beş dakikada yaşanan anılarını paylaştı ve  gülüşmelere sahne oldu.Ağustos mezunları her ay toplanma kararını aldılar. Hazırlanan menü sonrası gece geç saatlere kadar devam edilen sohbetler esnasında içilen çaylar ile arkadaşlıklar pekişti.
Toplantıya katılan kursiyerlerin isimleri :Vedat Günter, Şükran Akgün, Fatih Aydoğan, Recep Çoban, Ali Günerhan, Semra Bayram, Gülsüm Köse, Kutluhan Sevim, Mehmet Salih Yaşar, Davut Yılancı, Metin Kala, Yasemin Değirmenci, Havva Altaş, İlksen Özdemir, Selçuk Çelebi, Behlül Metin, Hasan Sarıçicek, İlker Öztürk.
Yeni çıkacak yasa ile taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik taslağı kapsamında emlakçı komisyonuna bir sınırlama getiriliyor. Bu kursta verilen belgeyi almayanlar, daha evvel emlakçılık yapmıyorlarsa, emlak ile ilgili bir okuldan mezun değillerse iş yeri açamayacaklar.  Yeni emlakçi yasası ile 4 yıllık üniversite mezunu emlakçılar, mesleki yeterlilik sınavına girecek. Sınavda başarılı olanlar, 1 yıl staj yapacak. Mevcut emlakçılardan da vergi ve oda kaydı ile esnaf sicili faal olan ve ilgili odanın vermiş olduğu sertifikası olan kişiler, mesleki yeterlilik belgesi alacak. Emlakçılar, taşınmaz mallar ile ilgili satım ya da kiralamaya yönelik ilan ve reklamlarında, adres ve tapu bilgileri haricinde kalan iletişim bilgisine ve yetki belgesi numarasına yer vermek zorunda kalacak.  Aynı zamanda ofis içinin minimum otuz metrekare olması da yasada şart koşuluyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL